Wątek
:
Wszystko O Zębach !!!!
Podgląd pojedynczej wiadomości
2007-04-27, 19:32
#
91
katinkaa
Raczkowanie
Dot.: Wszystko O Zębach !!!!
Witaj Maniooreczko!
Mam do Ciebie pytanie. Jakiś czas temu między dwójką a jedynką zrobiła mi sie plamka próchnicowa. Nie jest duża i jest biała. Moja dentystka powiedziała ze narazie nie bedzie ingerować i posmarowała mi ją fluorem. Jakiś tydzień temu zrobiła mi sie kolejna plamka na drugiej dwójce
Byłam dzisiaj u dentystki i też mi ją posmarowała i kazała przyść za 2 tygodnie na kolejne smarowanie. Powiedziała też ze ma nadzieje ze plamki nie zrobią sie brązowe
Czy np. żel z fluorem może mi pomóc? Bo boje sie ze to smarowanie nie wystarczy i pojawią się kolejne
I mam jeszcze jeden problem. Moje jedynki są w niektórych miejscach troszke jakby przezroczyste. Dentystka powiedziała, że wynika to z mojego zgryzu, że dolne zęby ścierają troche te górne. Ale do tej pory nie miałam z nimi problemu. Na dodatek na obu jednynkach sa takie przezroczyste paski w zdłuż, po środku. Tzn. jeden pasek na jednym zębie. Nie widać ich prawie wcale ale boje sie ze coś może sie ztać przez nie z zębami. No i mam wrażenie że te jednynki są jakieś słabsze niż kiedyś. Co mogę zrobić?
Mam nadzieje że nie przesadzam
Ale chętnie zapoznałabym sie z Twoją opinią
Pozdrawiam Katinkaa
katinkaa
Pokaż profil użytkownika
Wyślij prywatną wiadomość do katinkaa
Znajdź więcej postów katinkaa