Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-08-15, 17:53   #1417
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Dot.: Re: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Ciekawią mnie te "przygotowania do ślubu" przez Ciebie podane jako sprawdzian dla związku. Co one oznaczają, co wchodzi w ich skład? Co jeśli tych przygotowań nie ma? Związku się nie sprawdzi i będzie buba? Co jest takiego akurat przed ślubem, że może wyjść, że uczucie jest za słabe, że to "nie to"?
Są pary, które żyły razem latami, po ślubie, po dzieciach i... rozwodzą się. Uczucie może wypalić się po 2-12-22 latach związku. Człowiek się może w trakcie zmienić i coś zacznie być nie tak jak wcześniej. Tego się nie da przewidzieć.
Do końca nie wiem, bo nigdy nie byłam narzeczoną, mogę tylko podejrzewać.
Chyba chodzi o to, że oczekując na ślub uświadamiasz sobie, ale to tak dobitnie, że to na już na zawsze, staniesz przed rodziną i będziesz przy nich obiecywał, przyrzekał i wyznawał miłość dziewczynie/chłopakowi. Pewnie odpowiesz mi, że jesteś ze swoim TŻ i masz tego świadomość i moze w Twoim przypadku tak jest, ale czasem się ludziom wydaje, że coś wiedzą, a tak naprawdę to do nich nie dociera. I właśnie takie wydarzenie może w tym pomóc.
Druga sprawa, ale dotyczy to par, które zamierzają wziąć ślub w kościele. Nauki przedmałżeńskie. W dobrym miejscu. Potrafią dużo uświadomić, skłonić do przemyśleń.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora