Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czym wyleczyć zaskórniki?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-08-15, 23:57   #2605
chatte19
Przyczajenie

Dot.: Policzki - zaczerwienienie i grudki

Ok, no więc tak: po jakimś miesiącu-dwóch zdrowej diety, maksymalnej higieny, samych delikatnych kosmetykach itp itd (i braku ciepłych pryszniców) moja skóra wygląda o niebo lepiej. Wczoraj zrobiłam jeszcze peeling enzymatyczny i maseczkę nawilżającą (z dermo pharmy) i lewy policzek jest praktycznie zdrowy. Prawy jest jeszcze odrobinę zaczerwieniony i ma kilka grudek, ale zastanawiam się czy to nie dlatego, że na nim śpię. W każdym razie jest o niebo lepiej
Cytat:
Napisane przez Marcin_619 Pokaż wiadomość
ja mam tak samo , nauczyłem się nie jeść słodyczy, nie używac soli i pic tylko wode albo herbate zieloną i mnie nie ciągnie do takich rzeczy da się przyzwyczaić do zdrowego jedzenia prawda?
Nie tylko przyzwyczaić, a nawet jest to przyjemne i jakie efekty!
Cytat:
Napisane przez asiunia_28 Pokaż wiadomość
moim zdaniem jest to najzwyczajniejszy w świecie trądzik. na zdjęciach nie widzę żadnych rumieni, ja mam trądzik i czerwone policzki, trzymam w lodówce krem nawilżająco-matujący i ładnie chłodzi i łagodzi czerwone policzki, również pomocny jest krem łagodzący oczywiście też trzymany w lodówce. lecz po prostu kremami na trądzik i czekaj na efekty.
Nie wiem czy był to zwykły trądzik, wtedy chyba nie dałby się tak łatwo wyleczyć, prawda? Zwłaszcza, że poza Normaclinem nie stosuję żadnych kosmetyków przeciwtrądzikowych, bo wywołują u mnie podrażnienie skóry.

Jutro idę jeszcze do dermatologa, ale pewnie mnie wyśle do domu, jak zobaczy moje policzki Mam nadzieję, że uda mi się utrzymać skórę w aktualnym stanie. W każdym razie dziękuję Wam wszystkim serdecznie za odzew i rady! I życzę powodzenia w walce z zaskórnikami
chatte19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując