Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-08-18, 17:29   #2247
Michiru
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez stefan89 Pokaż wiadomość
hej
czytam was i czytam od kilku tyg a dziś postanowiłam się zapisać
jestem justyna, mam 24 lata.
ciąży nie planowałam, a wrecz broniłam się przed nią. niestety (albo stety, nie wiem jeszczze) tabletki, które brałam ZAWSZE regularnie, zawiodły. jesteśmy prawdopodobnie w gronie tego 1 % szczęśliwców.
nie potrafię wykrzesać z siebie tak wielkiego entuzjazmu, ale zauważyłam, że dzięki czytaniu waszych szczęśliwych, uśmiechniętych, troskliwych i typowo matczynych postów na myśl o tym co rośnie mi w brzuchu zaczynam się uśmiechać i myślec "o tym" jak o czymś swoim, ukochanym, jedynym i niepowtarzalnym. trudny to czas dla mnie, w szczególności, że w jednej sekundzie musiałam zmienić całkiem swoje życie, a do tego te nudności, senność, zmęczenie itd..
potrzebuje was dziewczęta. potrzebuje kogoś, kto doskonale mnie rozmie, kto jest w takiem samej sytuacji, kto wie co to znaczzy źle się czuć i płakać, choc tak naprawde nie wiadomo z jakiego powodu.
o nas
jesteśmy szczęśliwą parą. kochamy się nad życie. mieszkamy razem, dzielimy codziennym zyciem, a mimo to ciaża mnie zaskoczyła i zasmuciła (z tego powodu mniałam ogromne wyrzuty sumienia)
28.07 zobaczyłam 2 kreski
OM 27.06
pierwsza wizyta u gin 12.08, który potwierdził ciążę i zrobił pierwsze zdjecie kulce
dziś jesteśmy w 7ti5d czyli 8 tydzień
pozdrawiam,
justyna.

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

aaaa no i termin porodu na 1 kwietnia 2014!
nieplanowana ciąża to jest zawsze zaskoczenie, nie zawsze miłe początkowo i to jest zrozumiałe wydaje mi się, że mimo wszystko powoli zaczniesz się cieszyć ze stanu, w jakim się znalazłaś. tym bardziej, że masz stałego i kochającego partnera. wszystko się powoli zacznie układać od początku. pomimo kłopotów i złego samopoczucia czy bliskich spotkań trzeciego stopnia z sedesem ciąża to naprawdę super okres.

co do zawodności tabletek... może weszły w interreakcję z czymś, co osłabiło działanie antykoncepcyjne, może z powodu jakichś sensacji żołądkowych czy biegunki się nie wchłonęły.

dziewczyny, jak powiedziałyście rodzinie i przyjaciołom, znajomym o ciąży?? my póki co do tego etapu nie doszliśmy. wiedzą kierownicy w pracy, moja przyjaciółka i przyjaciel TŻta. póki co obawiam się reakcji rodziny, szczególnie mojej. znamy się ponad 2lata, przyjaźniliśmy się przez ten czas, ja kilka miesięcy temu zakończyłam ponad 6letni związek. razem jesteśmy od maja dopiero. moja mama ledwo przywykła do zmiany, a tu już taka niespodzianka ją czeka...

Edytowane przez Michiru
Czas edycji: 2013-08-18 o 17:34
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora