Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-08-21, 22:18   #937
paulinaizabela
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
no ja musze wytrzymac do jutra,chociaz na usg zobacze...czekam noramlnie jak w dziecinstwie na wigilie Ja jeszcze buzki swojego synka nie widzialam za dobrze,bo zaslanial ja raczkami...ale jutro bede przede wszystkim czekala na zdanie "wszystko jest ok,zdrowy jak ryba". moglby jeszcze pan doktor mi powiedziec,ze maly juz sie obrocil,bo na to tez czekam...a juz czy buziaka zobacze,to bedzie jako dodatkowy prezencik wrazie co
Oby się synuś pięknie zaprezentował mamusi

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
A ja jestem jakaś inna bo dokibelka mogłabym iśc trzy razy dziennie .
WYdaje mi się ze to dlatego że młoda nadal nie jest ułożona tak jak powinna być ..

I mam pytanie do De i Pauli - jakich pieluch macie zamiar uzywac ? Dla Was tez Pampers jest be ?
Ja tez nie biegam do wc co chwilę...tak normalnie jak przed ciążą i w nocy wogóle nie wstaję

Ja już pisałam, ze mam zamiar używac Pampersów a Ty??

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Uff wróciłam,biorę się za nadrabianie

Ale nas mało w SR,3 pary i ja i jeszcze ma dojść jedna para.
W sumie jest bardzo fajnie bo kameralnie,bez zbędnego tłumu.

Dzisiaj oglądaliśmy taki śmieszny filmik jak się to wszystko zaczęło. Zwiedzaliśmy oddział położniczy i neantologiczny.Panował wybitny spokój.
W pewnym momencie na porodówce rozległ się krzyk
I tak co chwilę się powtarzał,wiecie co podziałało na podświadomość oj podziałało
Porodówka piękna,odnowiona,czysto i ładnie ba nawet przytulnie.Sale 1,2,3 osobowe,2 łazienki na korytarzu plus w pokojach niektórych.
ZZO szpital nie zapewnia tylko gaz ewentualnie.
Położna mówiła że bardzo są nastawieni na karmienie piersią oraz że wybór pozycji podczas porodu jest dowolny.Mozna też skorzystać z piłek i worków sako.
Ale ja tam przymykam oko bo sądząc po minach pań położnych to tak kolorowo i przyjemnie w rzeczywistości nie jest.Wolę sie mile rozczarować jeśli w ogóle tam będę rodzić.
Na noworodkach akurat pielęgniarka przebierała 2 dzieciaczki,świeżynki z dzisiaj.Jakie to małe i kochane,takie naleśniczki w tych rożkach
Potem jak wróciliśmy do sali gdzie były zajęcia to jedna połozna sie tak rozgadała na tematy ogólne że skończyła przed 21
Jakbym wiedziała to wzięłabym sobie chociaż drożdżówkę,aż mi w brzuchu burczało cały czas.
Ogólnie wrażenia pozytywne
Cały czas myślę o tej kobiecie co rodziła,czy już jest po.
O to super, że tak pozytywnie u Was
Ale przetrzymali długo...

Wcinam sobie pistacje chcecie??