Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-08-22, 08:44   #2014
Magiusa
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Mysiu, ja rad nie mam, bo sama ich potrzebuję. U nas pomaga kładzenie Małego na noc na brzuszku. Mamy wtedy jedno nocne karmienie, ale zdaję sobie sprawę z tego, że jest ono wymuszone tym, że leży na brzuszku. pewnie jakby leżał na pleckach byłaby pobudka co 2-3 godziny. Głupio się przyznać, ale robię tak ze względu na to, że chcę się wyspać. Chociaż i tak nastawiam sobie budzik między 2 a 4 w nocy żeby Kubę obudzić i opróżnić cycki.
Jeżeli chodzi o walkę ze sobą, to ja też walczę... Walczę z cholernym bólem. Z jednej strony chcę kp, ale z drugiej karmienie prawą piersią jest dla mnie tak bolesne i traumatyczne, że praktycznie zawsze mam łzy w oczach, zasikam pięści i wciskam nogi w podłogę. I ciągle się zastanawiam ile jeszcze wytrzymam... Jestem już psychicznie tym zmęczona. Do tego nie wiem czy Małemu wystarcza mleka, bo po zjedzeniu dwóch cyców jak biorę do odbicia to atakuje dziobem moją rękę, szyję- cokolwiek ma pod buźką. Od razu też pcha swoje łapki do buzi... No, ale nie płacze... Więc już sama nie wiem
Hmm...czyli jest nas więcej nie miłujących kp, a robiących to z różnych pobudek naokoło.
Fakt jest taki, że chyba się niepotrzebnie męczymy, ale każda ma jakieś założenia i ciągnie ten temat.

Ja mam jeszcze jedno pytanko o kolki. Bo u nas lepiej bo Młody nie budzi się w nocy z płaczem i przesypia całą noc z przerwą na jedzenie, tyle, że oczywiście w nocy się co jakiś czas pręży. Ja w sumie nie wiem kiedy on się pręży z głodu a kiedy z powodu próby pozbycia gazów więc jak się obudzę co 3-4h to mu daję cycka ( z wyjątkiem pierwszej przerwy około 5-6h) i tak się zastanawiam dla tych co mają już za sobą dawno te 3 mies.- czy to później przejdzie w fazę pt. robię jedno napięcie i idzie pierd lub kupa?
Pytam bo mam nadzieję, że tak, a nie chciałabym mu do 6mc serwować cycka czy butli na czuja w nocy bo nie wiem czy z głodu czy z powodu brzuszka.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora