2013-08-23, 18:04
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyjechać czy nie? UK.
Odpowiem Ci jak najbardziej szczerze 
Do Londynu wyjechałam zaraz po liceum, miałam rocznikowo 19lat, teraz 23 Dlaczego pojechałam? Bo nie chciałam iść na studia, bo chciałam zarobic pieniądze, mieć lepsze życie.
Czy to była dobra decyzja? Na początku było mi bardzo ciężko, miałam pracę za groszę, pokój wielkości dużego kartonu, zero pieniądzy dla samej siebie... Tragedia. Do tego z językiem nie szło mi za dobrze mimo, że znałam podstawy. Miałam takie momenty żeby wracać do domu gdzie wcale nie było mi źle. Non stop szukałam jakiejś lepszej pracy i wiesz, udalo mi się znaleźć w Primarku w samym centrum, ale też jakoś z pieniędzmi niedobrze... później Marks & Spencer i już jakoś szło lepiej w tej chwili mam pracę dobrze płatną i taką którą lubię. i do tego idę jeszcze na studia
więc powiem Ci tak... jeżeli jesteś osobą pracowitą, upartą i umiesz się podnieść po upadku (upadkach?) to tak, wyjedź, bo możesz tutaj wiele osiągnąć ale naszykuj się na trudny start, chyba, że może będziesz miała więcej szcześcia niż większość ludzi tutaj. perspektywy są na prawdę duże, życie w Londynie jest cholernie drogie, ale w innych miastach nie jest źle 
a nie pomyślałaś żeby spróbować na kilka miesięcy i się zdecydować później?czy nie masz takiej opcji?
według mnie decyzja o wyjeździe była dobrą, mam chłopaka, fajną pracę i duże perspektywy na przyszłość ale wszystko to tylko i wyłącznie dzięki temu, że o to walczyłam jeśli masz jeszcze jakieś pytania to pisz, chętnie odpowiem
|
|
|