Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusiowy:-)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-08-27, 09:51   #807
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya
Dot.: Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusio

Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość
do moim ulubionych 560 km :-(
Madzia super że beta przyrasta
szczęściara, ja mam ponad 8 h
Natalyyya kciuki za udany cykl
dzieki Kochana za Ciebie też tu wszystkie trzymamy kciuki!!! No i masz kawał drogi w te góry ja z śląska nie mam aż tak daleko myśle ok 3h
Cytat:
Napisane przez Dominika2302 Pokaż wiadomość
Witam się przy kawusi u mnie bez zmian, do @ został mi 1 albo 2 dni bo już sama się pogubiłam. Dzisiaj z ciekawości zrobiłam teściora no i oczywiście I krecha. Ale to nic jak tylko franca przylezie dzwonię do tej kliniki umawiać się na 1 wizytę.
żeby franca nie przyszła!
Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Trochę sklęsłam w sobie po tej wizycie u ginka. No wiec powiedział, że beta przyrasta wiec jest ok, że ciąża jest bardzo młoda i może nie być widać nic na USG. Zbadał, powiedział, że nie widzi przyczyn plamień w środku wiec prawdopodobnie są na tle hormonalnym. Przepisał mi cały arsenał: dupka 3x1 tabl. i luteine dowcipnie 2x1 tabl. i powiedział, że traktujemy ciążę jako zagrożoną, ale żaby się nie przejmować na razie póki nic nie widać bo nie wiemy czy rozwija sie prawidłowo Na USG widać było malutkie plamki, ale nie dał ginek sobie uciąć głowy która to ciaża, była za to mała kropka usadowiona niedaleko szyjki, wiec teoretycznie w złym miejscu. Mówi się wtedy o nisko położonej ciaży i łożysku przodującym (o matko) no ale też nie wiadomo czy to faktycznie był zarodek. Jeśli się tak okaże to czeka mnie leżenie i nadzieja, że zarodek wraz z rozrostem macicy przesunie się na właściwe miejsce. Na razie tyle. Następną wizytę mam za jakieś 2 tyg. Chciałabym pójść koło 9 września, wtedy już powinno być widać serduszko. Wg lekarza to ciąża ok 4 tyg i muszę się oszczędzać i leżeć - oczywiście jestem teraz w robocie . Zdążyliśmy się też juz posprzeczać wczoraj z TŻtem bo on spodziewał się nie wiadomo jakich wieści a dostał takie, więc oczywiście był niezadowolony Tak wiec to był ostatni raz kiedy sie z nim dzielę niepewnymi wieściami
Umawiam sie teraz do lekarza rodzinnego bo ginek przepisał mi stos badań, ale nie będę za to płacić więc muszę mieć skierowanie od rodzinnego no i przy okazji wezmę L4 bo nie chcę na razie nic mówić w pracy, że jestem w ciąży wiec nie brałam od ginka wezmę od rodzinnego do czasu jak pójdę na kolejne USG. Uff tyle ode mnie

Dominika - póki nie ma @ jest nadzieja

Ewcik - to masz daleko w góry. Ode mnie to jakieś 2,5 godz.

Natalka - fajnie, że działacie i ochota jest Trzymam cały czas baaaaardzo mocno za ten cykl. Jak się zachowuje tempka ?

Kindzia - a jak u Ciebie ?

Brilliant - super, że trafiła się taka położna. Tak jak pisze Natalka to skarb i czasem ważniejsza niż lekarz. W takim razie spokojnie możesz rodzic u siebie, bardzo się cieszę, ze tak wyszło
NOOOO ciotka!! w końcu jakieś wieści ja tutaj wczoraj czekałam do 23! na wiadomość od Ciebie;P Najważniejsze Magda że lekarz dał Ci cały arsenał leków żeby dobrze ciąża się rozwijała Wszystko będzie dobrze myśl pozytywnie i leniuchuj ile się da te pierwsze tyg są najważniejsze zeby zarodek sie dobrze zagnieździł Ojjj ten Twój Tż to jak mój czepialski, dla niego:P a co na opamiętanie!
U mnie dzis tempka 36,7 wiec idzie w góre według ovu friend owulacje miałam 3 dni temu w 12dc... dzis jeszcze podziałamy jak wróce z pracy) od czwartku zaczynam brać ten progesteron dowcipnie....no i czekamy do 10go)
Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
MagdziaS bądź dobrej myśli i przede wszystkim odpoczywaj by dać orzeszkowi czas na zadomowienie a TŻ to baty na dupsko się należą ważne, że jesteś już pod opieką lekarza sama wiesz, że nasz obraz jajników jest cały w pęcherzach więc mam nadzieję, że ta plamka jest bardziej bezpieczniej ulokowana niż to widział lekarz

u mnie bez zmian tempka ciągle podwyższona i nawet nie drgnie
oby to było to

A tak w ogóle to mamy pierwszego maluszka który się urodzi w 2014!! Dalej laski do roboty co by nam się lista mamusiek powiększyła)
Natalyyya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując