Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Rossmann cz. XIX
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-08-27, 14:12   #265
Iskierka215
Raczkowanie

Dot.: Rossmann cz. XIX

[1=ec3ecf67ca645da9bcfb4d4 b64140b93ac2efc56_5e41ee9 4bdeb6;42478823]Cześć Dziewczyny,
Może któraś z was mi pomoże. Miałam swego czasu problem z wypryskami/trądzikiem i zostały mi czerwone ślady, takie "kropki" na policzkach. W związku z tym szukam jakiegoś kremu, który byłby w stanie je zminimalizować (bo usunąć całkowicie to nie wiem czy możliwe) lub chociaż lekko rozjaśnił.
Czy możecie polecić jakiś krem?
Szukałam czegoś w Internecie, ale są to głównie kremy do skóry wrażliwej (ja mam mieszaną w stronę tłustej) i na zaczerwienione naczynka.
Może któraś z was miała podobny problem i jest w stanie polecić jakiś dobry krem do twarzy?
Pozdrawiam,[/QUOTE]

W większości można takie przebarwienia i pozostałości usunąć w gabinetach kosmetycznych, sama się nad tym zastanawiam od wielu lat. Im szybciej tym lepiej, ale po wielu zabiegach mikrodermabrazji, która nie dała praktycznie nic, mam mniejszy zapał do wydawania fortuny na tego rodzaju zabiegi, może w przyszłości.

Tutaj masz dokładniej info ze strony gabinetu kosmetycznego w moim mieście:
Lampy Bioptron i emitowane przez nie światło stanowią swoisty przełom w dziedzinie medycyny i kosmetologii. W naturalny sposób wpływają na wzmocnienie własnego potencjału leczniczego organizmu. Mają bardzo szerokie zastosowanie, a przy tym pozbawione są negatywnych skutków, jakie niesie za sobą leczenie farmakologiczne.

Światło bioptronowe:

• przyśpiesza gojenie się ran,
  • minimalizuje dolegliwości bólowe,
  • leczy problemy dermatologiczne i niedoskonałości skóry,
  • przynosi bardzo dobre efekty w leczeniu zmian pigmentacyjnych cery,
  • zmniejsza blizny spowodowe trądzikiem.
Zalecenia
Zaleca się wykonanie minimum 10 zabiegów po ok. 15 minut każdy.
Koszt zabiegu – 30 zł

Jedyną uciążliwością były dla mnie codzienne dojazdy więc narazie dałam sobie spokój. Podobne działanie mają również Ultradźwięki na skórę twarzy, jednak są one trochę droższe. A jeśli chodzi o krem to może zamiast tego poczytaj coś o kuracji kwasami ? Ja właśnie się do takiej przymierzam. Pozdrawiam.

Edytowane przez Iskierka215
Czas edycji: 2013-08-27 o 14:14
Iskierka215 jest offline Zgłoś do moderatora