Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-28, 08:26   #2034
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Troche doła mam. Wczoraj bardzo źle się czułam, bolały mnie plecy i cała noga prawa. Ledwo chodziłam. Miałam ogólnie ból mięśni straszny, a popołudniu zaczął mnie kłuć brzuch trochę ponizej pępka po lewej stronie. Ból wzmagał sie gdy np próbowałam coś podnieść albo skręcić wózkiem. Pobiegłam po magnez do apteki, wzięłam dwie tabletki i no spe i o 20 juz leżałam w łóżku. Dziś już czuje się lepiej ale praktycznie nie czuje ruchów synka. Kilka razy poczułam coś bardzo delikatnie i pojedynczo (zwykle jak się rusza to czuć go przez chwile) że już zwątpiłam czy czułam czy mi się wydawało. Nie chce panikować, ale stres mnie wykończy. Oby się rozwierzgał wieczorem bo oszaleć mozna
mam nadzieję , że dziś lepiej się czujesz .
Mnie wczoraj też strasznie plecy bolały ale na sazczęśćie dziś przeszły .
A maleństwo pewnie wypoczywa więc się nie przejmuj . Na pewno jest wszytsko ok .
Ja też czasem czuję slabsze ruchy ale później jak maly zacznie fikać to szok

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Przesyłam Ci opracowanie naukowe (powinno być rzetelne) o chorobach zakaźnych w ciąży. O mononukleozie jest od slajdu 75. Wywołuje ją EBV - wirus Epsteina-Barra. Mam nadzieję, że trochę Cię to uspokoi, jednak też namawiam do kontaktu z lekarzem od chorób zakaźnych. Poszukam jeszcze czegoś na temat tej choroby u ciężarnych w moich mądrych księgach .
Załącznik się nie dodał - nie dziwota to ppt. Wpisz w googlach ebv, a ciąża powinna się pokazać ta prezentacja

Padam na twarz ze zmęczenia. Dzisiejsze poprawki do przodu. Jeszcze jutro . Kupiłam bluzo-kurteczkę dla Kacperka. Nie mogłam się oprzeć . Tradycyjnie się chwalę, spadam się kąpać i zaraz Was nadrabiam.
śliczna jest ta bluzaaaa : love:
Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Jakies cholerstwo w powietrzu jest z tym chorowaniem. Mi od niedzieli nie chce odpuscic. Juz nawet z wielkim poswieceniem pije syrop z cebuli. To takie bledne kolo- zapchany nos az uszy zatyka, wiec oddycham buzia. I mam wrazenie, ze przez to boli mnie gardlo, a przynajmniej nie przechodzi.
A do tego wszystkiego gratis pierwszy raz w zyciu przypaletalo sie zapalenie pecherza. Tzn tak mi sie wydaje ze to to. Piecze niemilosiernie, nawet chwile po wizycie w wc.
Bardzo dobrze, ze jutro z rana mam wizyte. Moze gin cos poradzi, pomoze. A jak nie to bede wiedziala, ze czeka mnie wizyta u rodzinnej.

Ide zaraz spac, zeby szybciej jutro bylo. Poczekam tylko na meza co by mu obiadek odgrzac. I moze zrobie sobie inhalacje z majerankiem - wczoraj w miare pomoglo i nos dal mi usnac.

No, juz mi lepiej jak Wam ponarzekalam
zdrówka życzę
Cytat:
Napisane przez Kalina27 Pokaż wiadomość
Normalnie nie nadążam za wami. Poczytałam teraz nasz wątek, ale po 4 stronach spasowałam.

Chciałam tylko się pochwalić, że po wczorajszej wizycie u gina ujawnił się nam syn. Jest więc kolejny chłopaczek w wątku.

Z tego co czytam, niektóre z was juz mają prawie pełną wyprawkę. Gratuluję pełnej organizacji, my tym razem jesteśmy na totalnym luzie. Mamy tylko łózeczko po starszakach .
Gratuluję synka

Dziewczyny nie moge doczekać się wizyty naprawdę . W końcu zobaczę maleństwo na
USG prawie 10 tc nie widziałam i jeszcze muszę 2 tyg czekać do wizyty .

Ale już zapowiedziałam męzowi , że od wizyty zaczynam zakupy uprzedziłam męża , że co miesiąc będę przeznaczać jakąs kwotę na maleństwo . Dziś planuje sobie zrobić jakąś dobrą listę wyprawkową .
I na początek kupie ręczniki kąpielowe i kocyki ... tylko nie wiem czy na allegro czy może jednak przejść się po sklepach . W sumie sama nie wiem za co się zabrać półka dla maleństwa już jest gotowa jest w niej nawet jeden kocyk , miś pluszowy od tatusia i maść sudocrem

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Kluska to tak jak ja ... wczoraj już miałam kupić kombinezonik bo czuję że to jest chłopak ale się powstrzymałam bo może się mylę i jest dziewczynka ... Chciałabym już coś wiedzieć do brzucha mówimy Kubutek ale może jednak siedzi sobie tam dziewczynkaaaaa i krzyczy sobie " ejjjj mama dziewczynką jestem a nie chłopcem daj mi lepsze imie "