Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Koty - część VII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-08-28, 11:27   #11
malgosia86
Zadomowienie

Dot.: Koty - część VII

Piękne macie koty

Będąc nastolatka marzyłam już o rudzielcu, ale wtedy trafił się o maści typowego dachowca (co nie zmienia faktu, że bardzo mi się podobał )

Leoś ma już pierwszy domek
ale na razie woli się bawić kawałkiem materiału z owczej wełny (w domku wisi taki sam)

Rybiorku, nad wędką muszę pomyśleć, zwiesić mam co, ale patyka muszę poszukać.

Malla, tak psa szkoliłam klikerem. Duuuużo lepsza metoda od typowego szkolenia, które stosowałam zanim trafiłam na kliker.

Nie wiem czy znacie książkę Najpierw wytresuj kurczaka - tam kobieta pisze o szkoleniu klikerem nie tylko psów ale i kotów, dzieci...
Czytałam ją dawno temu, chyba muszę sobie odświeżyć.

Co do zabawek i posłania psa hmmm najczęściej same stamtąd znikają (kot się znowu bawi i zostawi gdzies indziej) albo ja wyrzucam np. husteczkę hig. zanim ją pogryzie.

Leoś to taka przytulanka, jak się wejdzie do pokoju gdzie jest od raz miaaaaa. Można sobie z nim pogadać Sam przychodzi na kolana, często mruczy, lubi leżeć obok laptopa, na biurku (przy okazji gryźć kartki...) albo na wysokim koszu wiklinowym, kiedy słońce świeci prosto na niego.
Łapie wszystko co lata, wczoraj zjadł kilka much łapie za ubrania, firanki, sznurki od rolet.
dla mnie to wszystko to nowośc bo poprzedni kot który był w domu to raczej przeciwieństwo Leosia, np. żadne zabawki go nie ruszały, a na rękę można go było wziąć tylko wtedy kiedy chciał, ale wtedy to już sie pakował na siłę, nie było że ktoś nie miał ochoty

Leoś śpi ze mną w pokoju, najczęściej ze mną w łóżku.
I ostatnio wstaje punkt 5:30

Jakbyście zauważyły błędy, które robię, to śmiało piszcie.

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora