Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Studiować dwa kierunki - zbiorczy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-08-30, 14:23   #303
parodia
Zakorzenienie

Dot.: studiować dwa kierunki:)

Cytat:
Napisane przez Rarita Pokaż wiadomość
To zależy od WSZYSTKIEGO a nie napisałaś właściwie nic o swojej uczelni. Jako studentka dwoch kierunków mogę powiedzieć, że:
- IOS nigdy w życiu mi się do niczego nie przydał, więc załatwiłam tylko raz na początrku i dałam sobie spokój
- być może to zależy od uczelni, ale generalnie wykładowców nie itneresuje czy masz warunek czy średnią 5,0, obchodzą ich tylko te zajęcia, które prowadzą
- na większości kierunków teoretycznie na pierwszym roku nie dostaniesz IOSa, ale teoria swoją drogą, a praktyka swoją...
- ja chodziłam na zajęcia z zaocznymi (siedziałam w piątki do 21, tragedia... ), nie było żadnego problemu ale to zależy od wykładowcy
- często też chodziłam na zajęcia raz na miesiąc lub nie chodziłam wcale, tylko pod koniec semestru na konsultacjach musiałam zaliczyć cały materiał

Podsumowując - możesz sobie odpuścić formalne zalatwianie IOS, potraktuj wykładowców jak ludzi, powiedz jaka jest sytuacja i wyjdź z propozycją w jaki inny sposób mogłabyś dany przedmiot zaliczyć.
Będzie dobrze
U mnie IOS pozwala poprzerzucać niektóre przedmioty między semestrami, na pierwszym kierunku miałam ze względu na Erasmusa.
Podczas rocznego pobytu za granicą robiłam pierwszy rok drugiego kierunku. W czasie sesji było wesoło, jak przyjechałam z jednej prosto na drugą
Teraz 4. i 2. rok, dwa kierunki inżynierskie, boję się tylko pogodzenia planu, na pierwszym kierunku mam tylko jedną grupę, ale na drugim będę "żonglować" jak się da

Ja musiałam mieć pozwolenie, bo oba dziennie na tej samej uczelni

Edytowane przez parodia
Czas edycji: 2013-08-30 o 14:24
parodia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując