Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mama i pieniądze...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-09-05, 08:07   #5
Littlejackie
Zadomowienie

Dot.: Mama i pieniądze...

Cytat:
Napisane przez szybka_p Pokaż wiadomość
To był sweter za 49 zł. Chodzi mi raczej o sam fakt, gdybym chciała mogłabym go kupić sobie sama.

Dzisiaj rano się do mnie nie odzywała w ogóle, jak spytałam, czy długa zamierza się nie odzywać, odpowiedziała, że musi sobie przemyśleć jaką córkę sobie wychowała.
Uważam że mama Tobą manipuluje.
49 zł to przy rodzicach, którzy oboje pracują to żaden wydatek. Zresztą już nie o kwotę chodzi, tylko o sam fakt jak Twoja mama się zachowuje. A wystarczyło by powiedzieć 'no kochanie nie mam teraz pieniędzy żeby Ci oddać' czy coś. Zachowanie Twojej mamy mi się kojarzy trochę z rodzicami, których dziecko dostało tysiaka na komunie i oni chcą 'pożyczyć' licząc ze dziecko nie ma jeszcze świadomości pieniądza i o kasę się nie upomni

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Na taki tekst, że zastanawia się jaką córkę sobie wychowała to nie wytrzymałabym i chyba bym coś odpyskowała. Chyba normalne, że każdy pilnuje swoich interesów jak ktoś (Twoja mama) zachowuje się jak dziecko i nie fair. Dla mnie to bez różnicy czy to koleżanka czy mama. Jakby ktoś ode mnie pożyczył i bawił się w takie zagrywki jak Twoja mamuśka to też bym się upominała o kasę. Co innego szczerze porozmawiać, wyjaśnić.
Littlejackie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując