2013-09-05, 08:07
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mama i pieniądze...
Cytat:
Napisane przez szybka_p
To był sweter za 49 zł. Chodzi mi raczej o sam fakt, gdybym chciała mogłabym go kupić sobie sama.
Dzisiaj rano się do mnie nie odzywała w ogóle, jak spytałam, czy długa zamierza się nie odzywać, odpowiedziała, że musi sobie przemyśleć jaką córkę sobie wychowała.
|
Uważam że mama Tobą manipuluje.
49 zł to przy rodzicach, którzy oboje pracują to żaden wydatek. Zresztą już nie o kwotę chodzi, tylko o sam fakt jak Twoja mama się zachowuje. A wystarczyło by powiedzieć 'no kochanie nie mam teraz pieniędzy żeby Ci oddać' czy coś. Zachowanie Twojej mamy mi się kojarzy trochę z rodzicami, których dziecko dostało tysiaka na komunie i oni chcą 'pożyczyć' licząc ze dziecko nie ma jeszcze świadomości pieniądza i o kasę się nie upomni 
---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------
Na taki tekst, że zastanawia się jaką córkę sobie wychowała to nie wytrzymałabym i chyba bym coś odpyskowała. Chyba normalne, że każdy pilnuje swoich interesów jak ktoś (Twoja mama) zachowuje się jak dziecko i nie fair. Dla mnie to bez różnicy czy to koleżanka czy mama. Jakby ktoś ode mnie pożyczył i bawił się w takie zagrywki jak Twoja mamuśka to też bym się upominała o kasę. Co innego szczerze porozmawiać, wyjaśnić.
|
|
|