Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-09-05, 17:28   #3451
em ma
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Witajcie!
Ja już po usg Mało widziałam, bo Mała się tak ułożyła, że zaprezentowała się głównie w rozkroku Najważniejsze że rośnie i na ten moment waży ok 750 gram.
Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
witam z rana i prezentuje mój brzuchol chyba jak najbardziej ciążowy z wiercipiętą w środku
Oczywiście na sobie mam spodnie ciążowe dostałam od rodziców materiałowe takie grubsze i chyba nie planuje kupować więcej spodni . Jakoś przetrwam zimę w tych , ciepłych leginsach i rajstopach
20tc 5 d
Widać że ciążowy
Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
A mierzylyscie moze swoje brzuchy? Ciekawa jestem jak mój wypada w porównaniu do innych
U mnie 24 tydzien i 86 cm na wysokości pępka.
U mnie 24t 5d i 90 cm.
Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość

Czy Wy też tak macie, że posprzątacie w domu, wszystko ładnie pięknie a wstaje się rano idzie do kuchni a tam: naczynia do umycia, jakiś garnek na kuchence, szklanki do mycia, nakruszone - ja nie wiem skąd to się bierze i kiedy nazbiera, jakieś myszy chyba po nocy harcują
Też...normalnie aż się boję wchodzić do kuchni rano
Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Espiro robi fajne wózki my sprzedawaliśmy Atlantica i spacerówki tego producenta,nic się nie działo żadnych reklamacji tylko to mogę napisać
Lolita a mieliście w sklepie jane, mutsy albo peg perego? Może byłabyś w stanie coś o tych firmach powiedzieć
Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
no właśnie się dlatego zastanawiam, bo na moje oko główka powinna być nieco większa... może to jakiś łokieć, albo kolanko, bo taaaakie filigranowe (ale silne).
i jeszcze intryguje mnie ruch w 2 miejscach na raz... jeszcze jak nie w tym samym czasie, to się może odbijać, ale inaczej to co, pajacyki ćwiczy?
A oglądałaś jakiś film o rozwoju maleństwa w brzuchu? Tak widać jakie ruchu dziecko wykonuje-pajacyki to nie są, ale np potrafi się bawić pępowiną, przeciągać (jeśli ma jeszcze na to miejsce), machać rękami i nogami jednocześnie
Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, ja w końcu w domku po szpitalu. Na szczęście z Małym wszystko ok., ja mam powiekszona watrobe i dlatego te klucia w boku. Leżąc w szpitalu naprawdę można depresji dostac, jak się człowiek nasłucha roznych głupot od innych dziewczyn, ale najważniejsze, ze wszystko ok.,
Jeśli chodzi o obwod ja mam 23 tydz.i 85 cm. na wsyokosci pepka
Dobrze, że już jesteś w domku
Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
a po drugie mój brzuszek z niedzieli nie potrafię zrozumieć, jak mi ktoś mówi, że niewiele albo wcale jeszcze nie widać (szczególnie jak jestem w czymś dopasowanym), chyba obiad tak nie wygląda?
No na pewno to nie jest brzuszek poobiedni widać, że w nim maluszek rośnie
Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Dzień dobry,.
Mąż znowu do pracy poszedł a ja jestem załamana ... u dentysty zostawiłam dzisiaj 550 zł (miała mi skończyć tylko zęba założyć plombe i tyle a zrobiła mi od razu piaskowanie o które mnie nie pytała) i w sumie na dwie wizyty wydałam 700 zł ... nosz kur....a to więcej niż mój czynsz za mieszkanie... Jestem jednocześnie załamana i wkurzona bo według mnie baba powinna się mnie spytać czy chce ten dodatkowy zabieg za 300 zł czy nie ... a mało tego to tak mi dziąsła poraniła że od 10 rano do tej pory mi krwawią i bolą przeokropnie.
Nie wyobrażam sobie takiej sytaucji
Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
tak kanałówka ale dzisiaj miała mi tylko plombę zakładać i nic więcej. a ona mi nagle zaczyna kamień zdejmować i piaskowanie robić ... a na koniec rachuneczek. dziąsła mi poharatała jak nie wiem... za tydzień idę na kontrolę do niej z tymi dziąsłami właśnie i więcej się tam nie pokaże ... nie stać mnie na takie "luksusy"
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że w ciąży leczenie kanałowe i czyszczenie kamienia jest za darmo na nfz.

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość

"Co lubi dziecko w brzuchu" Fajny artykuł: https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_ci...ul,4416,1.html
Muszę sprawdzić jak to pukanie działa