Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Coraz wolniej dochodzimy, ale nadal się lubimy ! TŻtówki i EXtżtówki '08 - cz. 17
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-05, 19:22   #1696
Aniaa_89
Zakorzenienie

Dot.: Coraz wolniej dochodzimy, ale nadal się lubimy ! TŻtówki i EXtżtówki '08 - cz.

hej
Cytat:
Napisane przez goplankowa Pokaż wiadomość
Doradźcie mi ze studiami poważnie się zastanawiam czy iść na mgr.. Z jednej strony myślę prawie 12 tysięcy a nawet nie wiem czy mi się to przyda, a z drugiej, że jak kiedyś znajdę pracę to mogę żałować... Albo kurs księgowej czy fotograficzny kiedyś zrobić zamiast tego. Nie wiem...
musisz sama to wszystko sobie przemyśleć.

Licencjat masz, więc wyższe wykształcenie masz.
Jak chcesz iść w rachunkowość to kurs wg mnie jest lepszą opcją niż 2letnia studia które niewiele Ci dadzą, a pochłoną wiele kasy.
No i do tego fotografią, którą lubisz i chciałabyś to robić, więc warto w to zainwestować

musisz przemyśleć za i przeciw. Możesz zrobić np rok przerwy, szukać jakiejś pracy na stałe, w miedzy czasie jakiś kurs zrobić itd. A na studia zawsze możesz iść za rok, albo i później.
Twoja decyzja, rób tak żeby było najlepiej dla Ciebie.
Ja generalnie jestem przeciwniczką zaocznych studiów, bo na to idzie masa kasy lepiej studiować dziennie i choćby dorywczo pracować, bo można to spokojnie połączyć
no ale jak uważasz przemyśl to na spokojnie i nie sugeruj się opiniami innych. Każdy ma swoje własne wizje, ale to Twoje życie, więc rób tak żeby dla Ciebie było najlepiej

Cytat:
Napisane przez gothka152 Pokaż wiadomość
Ten rok jest jednym z najgorszych, jakie przeżyłam... Nie udaje się dosłownie nic.

głowa do góry. Jeszcze kilka miesięcy do końca roku zostało, więc do tego czasu wszystko może się diametralnie zmienić
Aniaa_89 jest offline Zgłoś do moderatora