2013-09-05, 19:22
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz wolniej dochodzimy, ale nadal się lubimy ! TŻtówki i EXtżtówki '08 - cz.
hej
Cytat:
Napisane przez goplankowa
Doradźcie mi ze studiami  poważnie się zastanawiam czy iść na mgr.. Z jednej strony myślę prawie 12 tysięcy a nawet nie wiem czy mi się to przyda, a z drugiej, że jak kiedyś znajdę pracę to mogę żałować... Albo kurs księgowej czy fotograficzny kiedyś zrobić zamiast tego. Nie wiem...  
|
musisz sama to wszystko sobie przemyśleć.
Licencjat masz, więc wyższe wykształcenie masz.
Jak chcesz iść w rachunkowość to kurs wg mnie jest lepszą opcją niż 2letnia studia które niewiele Ci dadzą, a pochłoną wiele kasy.
No i do tego fotografią, którą lubisz i chciałabyś to robić, więc warto w to zainwestować
musisz przemyśleć za i przeciw. Możesz zrobić np rok przerwy, szukać jakiejś pracy na stałe, w miedzy czasie jakiś kurs zrobić itd. A na studia zawsze możesz iść za rok, albo i później.
Twoja decyzja, rób tak żeby było najlepiej dla Ciebie.
Ja generalnie jestem przeciwniczką zaocznych studiów, bo na to idzie masa kasy lepiej studiować dziennie i choćby dorywczo pracować, bo można to spokojnie połączyć
no ale jak uważasz przemyśl to na spokojnie i nie sugeruj się opiniami innych. Każdy ma swoje własne wizje, ale to Twoje życie, więc rób tak żeby dla Ciebie było najlepiej
Cytat:
Napisane przez gothka152
Ten rok jest jednym z najgorszych, jakie przeżyłam... Nie udaje się dosłownie nic.
|

głowa do góry. Jeszcze kilka miesięcy do końca roku zostało, więc do tego czasu wszystko może się diametralnie zmienić
|
|
|