2013-09-05, 20:37
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Ash, no to Sofcia szaleje! super! a Florek tez mial lepszy dzien, ale wyraznie go cos jeszcze boli... bylismy u lekarza i wzial wymaz z dupci, zeby sprawdzic co konkretnie jest powodem, ale jasne jest, ze mlody ma zapalenie jelita grubego niestety antybiotyk po pierwszej operacji daje sie we znaki. od paru dni znow daje mu probiotyki, no i to jest wlasnie glowne zalecenie lekarza. jak beda wyniki wymazu, to zobaczymy, czy cos mocniejszego bedzie potrzebne. no i na pare dni odstawiamy aspiryne, zeby jelitka sobie odetchnely, ale potem znow trzeba na serducho brac... wiec oby probiotyk zdazyl cos zdzialac przez weekend, zeby aspiryna nie byla nam straszydlem!
Cytat:
Napisane przez komiksowa
|
lo matko... 
Cytat:
Napisane przez antoinettee
Dziewczyny dwa pytanka.
1. Co zrobić z cukinią zanim ją zamrożę dla Julki?
2. Mała na leżaczku podnosi mi głowę do góry. Można jej? Ciągle ją próbuje podnieść i czasem się jej udaje. Jak jej nie pozwalam to się złości.
Wygląda to tak, że podnosi głowę i nóżki i jakby napina się jej brzuszek w tedy Mam nadzieje, że zrozumiałyście i coś doradzicie 
|
co do cukini, to nie mam pojecia, ale ja bym ugotowala chyba...?
aaa, sprawdzilam w mojej ksiazce kucharskiej dla maluszkow. tam do mrozenia to sa raczej porcje miesa czy jakies musy, ale te przepisy, gdzie byla cukinia, to wygladaja tak, ze obcinasz konce, ewentualnie obierasz ze skorki, jesli nie jestes pewna pochodzenia. i w kosteczke kroisz i 5 minut podgotowujesz, ale tak, zeby nie wrzalo, no i nieduzo wody.
|
|
|