Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz. XIX
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-09-05, 22:47   #3441
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Ja przy oddychaniu "rośnie" Ci brzuszek a nie klatka piersiowa. kładziesz jedną rękę na klatce, drugą na brzuchu i kontrolujesz

my na SR ćwiczyliśmy tez bezdech - bierzesz wdech i liczysz od 21 do 42 - przyda się przy parciu wtedy kończy sie wydech

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

[/COLOR]Ejjjjjjjjjjj Rusałko, a ja mam 40 dni a tp tydzień przed Tobą. Masakra, jak te wszystkie suwaczki oszukują każdy mówi co innego
Dzięki za info. Ja mam 'praktykowanie do porodu' dopiero 14stego wrzesnia pierwsze zajecia, wiec moze wtedy mnie cos nauczą

Mój mówi 46 dni to go, a jestem dzień przed rusałką więc też już nie wiem. Tak czy siak - już niedługo

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Tak jak teacherka napisała
ćwiczyliśmy w trzech tempach: relaksacyjnym (wdech i około 2 razy dłuższy wydech), średnim (wdech i wydech w takim samych czasie) i szybkim (w tempie raz, raz bardzo szybko).
Kolejną kombinacją był wdech- chwila wstrzymania (bezdech) i wydech.
Było też ziajanie, czyli wdech i wydychanie z mówieniem "ha", ha", ha". To ma pomóc przy rozluźnieniu krocza (kiedy czujesz już skurcze parte a nie ma jeszcze odpowiedniego rozwarcia, żeby ochronić krocze).
I napinanie całego ciała, oraz jego poszczególnych części.
Ponoć wszystko przyda się przy skurczach
Ponoć to wszytko jak się wyćwiczy
Wow, nie wiem czy będę to wszystko pamietac jak bedzie mnie wszystko bolało Ale zapisuje sobie i wyprobuje.
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora