2013-09-05, 22:47
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c
Cytat:
Napisane przez teacherka
Ja  przy oddychaniu "rośnie" Ci brzuszek a nie klatka piersiowa. kładziesz jedną rękę na klatce, drugą na brzuchu i kontrolujesz
my na SR ćwiczyliśmy tez bezdech - bierzesz wdech i liczysz od 21 do 42 - przyda się przy parciu  wtedy kończy sie wydech
---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------
[/COLOR]Ejjjjjjjjjjj Rusałko, a ja mam 40 dni a tp tydzień przed Tobą. Masakra, jak te wszystkie suwaczki oszukują   każdy mówi co innego 
|
Dzięki za info. Ja mam 'praktykowanie do porodu' dopiero 14stego wrzesnia pierwsze zajecia, wiec moze wtedy mnie cos nauczą
Mój mówi 46 dni to go, a jestem dzień przed rusałką więc też już nie wiem. Tak czy siak - już niedługo 
---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------
Cytat:
Napisane przez rusałka_1
Tak jak teacherka napisała 
ćwiczyliśmy w trzech tempach: relaksacyjnym (wdech i około 2 razy dłuższy wydech), średnim (wdech i wydech w takim samych czasie) i szybkim (w tempie raz, raz bardzo szybko).
Kolejną kombinacją był wdech- chwila wstrzymania (bezdech) i wydech.
Było też ziajanie  , czyli wdech i wydychanie z mówieniem "ha", ha", ha". To ma pomóc przy rozluźnieniu krocza (kiedy czujesz już skurcze parte a nie ma jeszcze odpowiedniego rozwarcia, żeby ochronić krocze).
I napinanie całego ciała, oraz jego poszczególnych części.
Ponoć wszystko przyda się przy skurczach 
Ponoć to wszytko jak się wyćwiczy
|
Wow, nie wiem czy będę to wszystko pamietac jak bedzie mnie wszystko bolało Ale zapisuje sobie i wyprobuje.
|
|
|