2013-09-07, 18:30
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jak podkreślić jasną cerę? część VIII
Cytat:
|
Nie narzekam na odwodnienie, a wrecz przeciwnie musze czesto latac do lazienki
|
To nie ma nic do rzeczy. Przeciwnie - jest to (częste odwiedzenie toalety przy piciu poniżej zapotrzebowania) wręcz wskazanie do wykonania (niekoniecznie pilnie) podstawowych badań krwi i moczu, a nawet (jeśli nigdy w życiu nie miałaś) usg.
To co trzeba podkreślić to to, że jeśli wypijesz jednego dnia więcej, a potem przez następnych kilka pijesz mniej wtedy chodzisz częściej do toalety i jest to zupełnie naturalne.
Bardzo niezdrowe jest zróżnicowanie ilości wypijanych płynów (nie mówię oczywiście o piciu więcej kiedy wzrasta zapotrzebowanie np. pod wpływem upału czy ćwiczeń) czyli raz się uporczywie nawadniam, a raz piję dużo mniej . Tak jak wypijanie w ciągu pół godziny więcej niż pół litra płynu (i znowu - wykluczając sytuacje kiedy gwałtownie tracimy wodę).
Potrzebuję konturówki.
Założyłam nawet specjalny temat, gdzie zostałam wyśmiana. Nie chciało mi się dyskutować z osobami, które mają po kilkadziesiąt tysięcy postów z czego połowa to pewnie podobna szydera. tym bardziej, że sama kiedy widzę czyjeś pytania staram się odpowiadać. szukałam za pomocą gogli i już nawet raz nawet jedną kupiłam, ale jestem obecnie skazana na brak możliwości kupowania sacjonarnie i pomacania.
do rzeczy więc
Mam usta w kolorze średnio ciemnego różu, niby mają regularny kształt, ale absolutnie do wszystkiego (niezależnie od półki cenowej,nawet do błyszczyka) muszę mieć konturówkę, bo inaczej wszystko mi spływa i rozlewa się na boki. Potrzebuję czegoś uniwersalnego co nada się do moich ust do większości szminek czyli wpadającego w fiolet średniego różu.
Szminki, których używam na co dzień to In vogue i Vintage Pink Rimmela, Plumful z MACa oraz Lumene Plum Nude. Ta ostatnia jest najbardziej zbliżona do mojego koloru ust:
http://www.igruszka.pl/data/gfx/pict...4/4/1844_1.jpg
Edytowane przez naked_truth
Czas edycji: 2013-09-07 o 18:33
|
|
|