Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-08, 19:54   #4666
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Pytanie :Spicie przy otwartych oknach?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nie, zamykam okno jak I. się kąpie, żeby go nie zawiało po kąpieli

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
łokej to ide na poszukiwania

tematy do nju watku:

1) We wrzesniu witaja Was niemowlaki, niegrzeczne dziewczynki i szalone chlopaki

2) w kolejnym watku witaja niemowlaki: malo spiace dziewczyny i glodne chłopaki

3) za nami trzy miesiace, wiec dzieci-niemowlaki, zaczynaja ze swych mam wypruwac pierwsze flaki
wypruwanie flaków de best

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Przypomniało mi się, że któraś pisała, że dziecko ulewa więcej, czasami aż na podłogę. To przy kp czy mm?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
u mnie tak jest przy kp

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Halo

wczoraj mieliśmy aktywny dzień rano basen, potem grill, wieczorem zakupy i kolacyjka w restauracji

mały był bardzo grzeczny, tylko oczywiście musiał się obesrać po szyje jak czekaliśmy na jedzenie dobrze, że miałam zapasowe ciuszki no i jak zwykle karmiłam jak przynieśli moje jedzenie

dzięki Tracy jedliśmy wczoraj o 6.45, 8.30 (ale tu z mojej inicjatywy bo na basen szliśmy), 11.30, 14.30,17.30, 20 i o 3.30 w nocy pobudka o 7 jestem dumna ze swojego dziecka, niestety ze spaniem walczymy dalej mimo wszystkich zaleceń mały ma kilka drzemek dziennie po 30-40 minut i wstaje zaspany ale nie idzie go dalej ułożyć no nic będziemy dalej walczyć, super, że jedzenie opanowaliśmy

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

a i kończymy dzisiaj 3 miesiące
P. pięknie je

Cytat:
Napisane przez prodiament Pokaż wiadomość
dziewczyny - będę właśnie przygotowywać dynię do zamrożenia na zimę dla Julki (teść mi przywiózł "ekologiczną") i nie do końca wiem, jak się za nią zabrać, bo nigdy nie kupowałam tego warzywka. Mam wyskrobać ze środka te pomarańczowe farfocle bardzo dokładnie, czy tak pobieżnie? i czy skórkę zewnętrzną obrać cienko - tylko tę zgrubiałą widoczną część, czy ciąć głębiej w miąższ? I jak to obieracie w ogóle? - bo już samo przecięcie jej na pół było masakrycznie ciężkie
ja wycinałam środek (pestki z takimi farfoclami miąższowatymi właśnie) i obierałam ze skórki krojąc na mniejsze kawałki w kształcie półksiężyców i potem ciachałam skórkę co z grubsza. ona ciężko odchodzi, ponoć jest łatwiej jak się dynie podpiecze w piekarniku i skórka zmięknie, ale tego nie próbowałam w tamtym sezonie a póki co się nie zabrałam za to bo mam pełną zamrażarkę

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Jeszcze a propos wypadających włosów, to mi też strasznie lecą. Ostatnio umyłam głowę i się spieszyłam, więc nie posprzątałam łazienki, na co tż jest uczulony. Tż wrócił z pracy, chce się iść wykąpać i nagle woła mnie z tej łazienki jakby się paliło. "Chodź szybko! Zobacz, zobacz!" Lecę na złamanie karku. Wchodzę, a on wskazując mi na odpływ z wanny..."Zobacz! Zmiksowało wiewiórkę!".

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
potrzebuje porady odnośnie karmienia piersią, bo nie jestem pewna czy robię to właściwie.

moja mała ma 5 tygodni i karmię na żądanie, wczoraj karmiłam ją tak:
8.00- 6 minut- prawa piers
10.00- 7 minut- lewa
13.00- 4 minuty- prawa
14.15- 10 minut- prawa
15.40- 4 minuty- lewa
17.10- 7 minut- lewa
17.30- 3 minuty- lewa
18.35- 5 minut- prawa
19.30- 7 minut- prawa
20.21- 15 minut- lewa

wychodzilo mi srednio co godzine.
powiedzcie mi czy ja za czesto zmieniam piers? i dlatego ona tak czesto placze o jedzenie i nie spi??

moze powinnam z jednej persi karmic dluzej, w sensie tak pol dnia, a pozniej zmienic na druga??

co ja robie zle?

mama lipcowa
może za krótkie karmienie? albo mała ci przysypia i nie dojada? może to skok? a może potrzebuje bliskości (wtedy noszenie powinno wystarczyć) albo chce coś possać (wtedy zastąpić jej cyca smoczkiem)? na pewno zmiana piersi powinna być co karmienie (chyba że przerwa między karmieniami jest krótka)
humpback jest offline Zgłoś do moderatora