Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Cytat:
Napisane przez lokilook
wypróbowałam mydelnicę lekarską  bardzo mi się podoba. A nawet nie wysuszyłam do końca włosów.
|
Ile loczków, moje cienizny się zawstydziły 
Cytat:
Napisane przez Aziddee
Wiecie co? Tak lubię kombinować przy swoich włosach, że zaczęłam się zastanawiać co jeszcze mogę przy nich robić  Im są dłuższe tym bardziej je lubię 
|
Ty masz kochana piękne i takie już długie 
Cytat:
Napisane przez Imperfecta
Dziewczyny chcę zarzucić argan na włosy, dobry to pomysł, zły? Czym go zmyć jak nie mam nic bez SLS? Lepiej poczekać aż kupię jakiegoś Hippa czy zarzucić i zmyć jakąś odżywką?
|
Cięższe oleje typu awokado czy orzech laskowy zmywam 2 razy odżywką bez problemu Lżejsze (konopny, dynia, krokosz) nawet 1 raz dokładnie 
Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka
Nie wytrzymam... głowa mnie tak swędzi że jeszcze sobie jakąś dziurę wydrapie zaraz  
|
A co to się podziało?
Cytat:
Napisane przez martaakow
Moje włosy zaczynają chyba lubić proteiny.
Kiedyś mogłam je stosować mniej więcej raz na 2 tygodnie, teraz proteinowych odżywek używam 2-3 razy w tygodniu i na ogół włosy mi się po nich błyszczą jak oszalałe. Nawet dzisiaj wypróbowałam LadySpa arganową, która wcześniej była dla moich włosów porażką, i co? Jest bardzo dobrze.  Nie wiem, czy to kwestia zmiany porowatości, czy może tego, że niemal co mycie używam szamponu z SLSem (jako b/s mam Ziaję z parafiną, która u mnie tego wymaga), ale w końcu mogę zużyć wszystkie moje odżywki, a nie ciągle używać emolientowych, których na rynku wcale tak wiele (dobrych!) nie ma. 
|
Moje wraz ze spadkiem porowatości też domagają się częściej protein, nawet co każde mycie ostatnio, zrównoważone emolientami 
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;42692778]Mnie głowa swędziała jak myłam odżywką/facelle/delikatnym szamponem. A jak już zrobiłam wcierkę to wogóle, jeszcze się łupież próbował robić. Wróciłam do sls i po problemie. Nie będę się męczyć. Szamponem myję tylko skalp, po reszcie włosów sobie tylko ścieka.[/QUOTE]
Wcierki wcierki ehh, po mojej domowej na bazie alkoholu znowu strasznie mnie swędziało, na szczęście 3 sesje z olejkiem przeciwłupieżowym green pharmacy i już prawie dobrze Ale nigdy więcej nic z alkoholem na skalp 
Cytat:
Napisane przez jula85
hej  w końcu odwiedziłam fryzjera który naprawił moje nieszczęsne obcięcie,które sama sobie zafundowałam  od razu lepiej włosy się układają,a zapłaciłam całe 15 zl 
w codzienniku są zdjęcia.
Testuje krem do loków marc anthony-silikony ale nie długo idę na wesele i chciałabym wzmocnić efekt.
Tym razem nie użyłam żelu z siemienia lnianego i mam wrażenie,że włosy są bardziej u niesione.Też tak macie że żel zabiera Wam objętość?
Aha..Wlosy w codzienniku są po wczorajszym myciu,odgnieceniu dziś i porannym spacerze z córeczką na którym strasznie wiało  )ale jakoś się trzymają..
|
Widziałam zdjęcia, są piękne Mi żel lniany odbiera objętość, sklepowy w odpowiedniej ilości nie 
Cytat:
Napisane przez zywieczdroj
Słuchając Waszej rady odzwyczajam się od suszenia włosów korzystając, że jeszcze jest w miarę ciepło. Włosy oczywiście jak są mokre są ślicznie zakręcone, później się rozprostowują mimo odżywki b/s i ugniatania. Czyli to nie tylko suszarka rozprostowuje mi włosy... Co byście radziły ?
P.S. Włosy są niesamowicie lekkie po szamponie detox Tony&Guy, ma SLS, bo inaczej by aż tak nie czyścił włosów, ale mi to nie przeszkadza.
|
A suszysz z dyfuzorem, czy tak normalnie? Bo mi dyfuzor bardzo podkreśla skręt, naturalnie suszone mają duży mniejszy skręt.
Cytat:
Napisane przez Wiolkaa93
piękne włosy w codzienniku
przeglądając go widzę, że kilka osób używa farmony lnianej b/s. Gdzie ją kupujecie? Używam joanny naturi, ale chciałam zmienić. Myślałam też o Ziaji, ale nie wiem którą wybrać?
I który żel Bielenda polecacie? Ten w załączniku? 
|
Ja lubię granatowy i biały Ale wszystkie warte polecenia. Swoją farmonę lnianą znalazłam w jakiejś małej drogerii, w dużych i znanych nie widuję niestety. Mam jeszcze z żeń szeniem 
Cytat:
Napisane przez martaakow
Dawno nie wrzucałam, więc oto są moje kłaczory po całym dniu. 
|
Kolorek I piknie wyglądają po całym dniu
|