Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-09, 12:40   #654
myszka2020
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez lokilook Pokaż wiadomość
wypróbowałam mydelnicę lekarską bardzo mi się podoba. A nawet nie wysuszyłam do końca włosów.
Ile loczków, moje cienizny się zawstydziły

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość

Wiecie co? Tak lubię kombinować przy swoich włosach, że zaczęłam się zastanawiać co jeszcze mogę przy nich robić Im są dłuższe tym bardziej je lubię
Ty masz kochana piękne i takie już długie

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Dziewczyny chcę zarzucić argan na włosy, dobry to pomysł, zły? Czym go zmyć jak nie mam nic bez SLS? Lepiej poczekać aż kupię jakiegoś Hippa czy zarzucić i zmyć jakąś odżywką?
Cięższe oleje typu awokado czy orzech laskowy zmywam 2 razy odżywką bez problemu Lżejsze (konopny, dynia, krokosz) nawet 1 raz dokładnie

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Nie wytrzymam... głowa mnie tak swędzi że jeszcze sobie jakąś dziurę wydrapie zaraz
A co to się podziało?

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość

Moje włosy zaczynają chyba lubić proteiny.
Kiedyś mogłam je stosować mniej więcej raz na 2 tygodnie, teraz proteinowych odżywek używam 2-3 razy w tygodniu i na ogół włosy mi się po nich błyszczą jak oszalałe. Nawet dzisiaj wypróbowałam LadySpa arganową, która wcześniej była dla moich włosów porażką, i co? Jest bardzo dobrze. Nie wiem, czy to kwestia zmiany porowatości, czy może tego, że niemal co mycie używam szamponu z SLSem (jako b/s mam Ziaję z parafiną, która u mnie tego wymaga), ale w końcu mogę zużyć wszystkie moje odżywki, a nie ciągle używać emolientowych, których na rynku wcale tak wiele (dobrych!) nie ma.
Moje wraz ze spadkiem porowatości też domagają się częściej protein, nawet co każde mycie ostatnio, zrównoważone emolientami

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;42692778]Mnie głowa swędziała jak myłam odżywką/facelle/delikatnym szamponem. A jak już zrobiłam wcierkę to wogóle, jeszcze się łupież próbował robić. Wróciłam do sls i po problemie. Nie będę się męczyć. Szamponem myję tylko skalp, po reszcie włosów sobie tylko ścieka.[/QUOTE]

Wcierki wcierki ehh, po mojej domowej na bazie alkoholu znowu strasznie mnie swędziało, na szczęście 3 sesje z olejkiem przeciwłupieżowym green pharmacy i już prawie dobrze Ale nigdy więcej nic z alkoholem na skalp

Cytat:
Napisane przez jula85 Pokaż wiadomość
hej w końcu odwiedziłam fryzjera który naprawił moje nieszczęsne obcięcie,które sama sobie zafundowałam od razu lepiej włosy się układają,a zapłaciłam całe 15 zl
w codzienniku są zdjęcia.
Testuje krem do loków marc anthony-silikony ale nie długo idę na wesele i chciałabym wzmocnić efekt.
Tym razem nie użyłam żelu z siemienia lnianego i mam wrażenie,że włosy są bardziej u niesione.Też tak macie że żel zabiera Wam objętość?
Aha..Wlosy w codzienniku są po wczorajszym myciu,odgnieceniu dziś i porannym spacerze z córeczką na którym strasznie wiało)ale jakoś się trzymają..
Widziałam zdjęcia, są piękne Mi żel lniany odbiera objętość, sklepowy w odpowiedniej ilości nie

Cytat:
Napisane przez zywieczdroj Pokaż wiadomość
Słuchając Waszej rady odzwyczajam się od suszenia włosów korzystając, że jeszcze jest w miarę ciepło. Włosy oczywiście jak są mokre są ślicznie zakręcone, później się rozprostowują mimo odżywki b/s i ugniatania. Czyli to nie tylko suszarka rozprostowuje mi włosy... Co byście radziły ?

P.S. Włosy są niesamowicie lekkie po szamponie detox Tony&Guy, ma SLS, bo inaczej by aż tak nie czyścił włosów, ale mi to nie przeszkadza.
A suszysz z dyfuzorem, czy tak normalnie? Bo mi dyfuzor bardzo podkreśla skręt, naturalnie suszone mają duży mniejszy skręt.

Cytat:
Napisane przez Wiolkaa93 Pokaż wiadomość
piękne włosy w codzienniku

przeglądając go widzę, że kilka osób używa farmony lnianej b/s. Gdzie ją kupujecie? Używam joanny naturi, ale chciałam zmienić. Myślałam też o Ziaji, ale nie wiem którą wybrać?
I który żel Bielenda polecacie? Ten w załączniku?
Ja lubię granatowy i biały Ale wszystkie warte polecenia. Swoją farmonę lnianą znalazłam w jakiejś małej drogerii, w dużych i znanych nie widuję niestety. Mam jeszcze z żeń szeniem

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Dawno nie wrzucałam, więc oto są moje kłaczory po całym dniu.
Kolorek I piknie wyglądają po całym dniu
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora