Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 2013, część 6
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-09-09, 14:24   #303
vioris
Zakorzenienie

Dot.: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 2013, część 6

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Na Żelaznej tak jest?

Wiecie co Wam powiem? Że nacinanie krocza przeraża mnie najbardziej ze wszystkich etapów porodu
Mnie też przerażało. Chyba dlatego, że jest to ingerencja w naturę. W dodatku uważam, że zupełnie niepotrzebna. Kobiety całe lata rodziły normalnie bez żadnego nacinania, w swoim własnym tempie i było ok. Bóg nas stworzył do porodu naturalnego i tam nic nie trzeba nacinać moim zdaniem Ludzie sobie wymyślili że nacinanie wspomaga poród i jest wtedy szybciej. Prawda jest taka, że w wielu szpitalach chcą po prostu żeby wszystko było szybko i dlatego nacinają. A wystarczy powoli przeć na kilka razy aby się ładnie wszystko rozciągnęło. Znam koleżanki które nie były nacinane i dużo lepiej wspominają swoje porody. Nawet jak tam komuś coś lekko popękało to i tak to jest natura a nie sztuczne nacięcie.
Jak pomyślę, że biorą takie ostre nożyczki i w takim delikatnym miejscu ciachają to mi słabo