Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - syndrom Otella
Wątek: syndrom Otella
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-09-10, 11:00   #2
klempaa
Zakorzenienie

Dot.: syndrom Otella

Cytat:
Napisane przez removerka Pokaż wiadomość
Witajcie.Chcialabym napisac o syndromie Otella na ktory cierpie niestety.Wybieram sie do psychologa bo sama sobie nie poradze.Czytalam duzo o tej przypadlosci w internecie i prawie na kazdym forum pisza kobiety ktorych mezowie sa chorobliwie zazdrosni.I co?I wszyscy radza zeby odejsc, ze to najlepsze wyjscie.Ja jestem kobieta i mimo tego ze podejrzewam mojego partnera o kontakty z innymi kobietami to go kocham bardzo.Ktos kto nie jest dotkniety ta przypadloscia nie wie jak ciezko z tym zyc.Wystarczy ze On do mnie nie przyjedzie w weekend a ja juz mysle ze spotkal sie z inna.Widze ze siedzi na fejsie to od razu mysl ze pewnie pisze i flirtuje z jakas laska.Jest w pracy(ma luzna prace i moze pisac smsy ze mna) i nie odpisuje na moje smsy to mysle ze napewno jest tak zajety flirtowaniem z kolezanka z pracy ze nawet nie zauwazyl ze napisalam.Pierwsze co robie po wlaczeniu komputera to wchodze na facebooka i sprawdzam czy nie dodal nowych dziewczyn do znajomych a jak jakies sa to od razu wypytuje kto to i skad zna.I w poprzednim zwiazku tez tak mialam tylko moj partner wyrzekl sie wszystkich kolezanek prosze nie skreslajcie takich osob jak ja, my potrzebujemy milosci.Dlatego ze cierpie na syndrom Otella mam byc sama?Czy moze popelnic samobojstwo bo nie da sie ze mna zyc.

Zamias usprawiedliwiać się cieżką - bądź co bądź - chorobą (btw - jesteś alkoholiczką? bo to najbardziej typowa forma występowania zespołu otella) - ogarnij się. Nie szukaj usprawiedliwień tylko jeśli potrzebujesz pomocy z obsesyjną zazdroscią - idź do psychologa.
Póki co związek z Tobą to toksyczna relacja.

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując