2013-09-10, 14:12
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012
Cytat:
Napisane przez katie99kasia
haha czyli córa będzie po mamusi lubiła się dobrze bawić  Już na 100% dziewczynka? Macie imię wybrane?
Skądś znam te figle na USG  Najważniejsze że synuś zdrowy- i ciekawe imię
Ja już zastanawiam się nad porodem... Jeszcze trochę czasu zostało, ale jakoś ten temat już jest u mnie na tapecie   Zastanawiam się nad szpitalem itp. Dzwoniłam dziś do szpitala w którym planuję rodzić żeby dowiedzieć się coś o szkole rodzenia  Na szczęście jest bezpłatna- warto sie czegoś dowiedzieć od doświadczonych położnych, trochę poćwiczyć i zapoznać się z ich salami porodowymi  Kolejna sesja zaczyna się w październiku i chyba się zdecyduję. Powiem wam dziewczyny, że bardzo boję się porodu, tego bólu... A wy już coś myślicie nad tym co nas czeka za kilka zbliżających się miesięcy?
|
Ja o porodzie jeszcze nie myślę, ale nie możemy się go bać kobiety są do tego stworzone damy radę wiadomo ból będzie, ale jeśli będziemy pozytywnie nastawione to i poród będzie lżej przebiegał. Jeśli będziesz zestresowana to mięśnie będą pościskane i większy ból, a jak będziesz rozluźniona to i mięśnie będą pracować z całym ciałem i pójdzie szybko 
---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------
Cytat:
Napisane przez Wika28
dobrego wypoczynku, Malgoś
magnusia, a Ty już znasz płeć, czy to takie przeczucie, ze dziewczynka będzie? 
---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------
justii, Małżonek pewnie dumy  gratuluję  chociaż mój od zawsze chce córeczkę 
|
Mój TŻ powtarzał od zawsze, aby tylko zdrowe, było mu obojętne czy chłopiec czy dziewczynka , ale widziałam, że oczka mu się wczoraj świeciły jak latarnie jak usłyszał, że synuś
U Naszych znajomych rodzą się same dziewczynki, gdzie tylko nie słyszę to same psioszki, więc nasz siusiorek będzie miał w kim przebierać 
---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------
Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA
Czuje się zdecydowanie lepiej. Cały weekend leżałam, choć strasznie chciałam chodzić, bo jest u nas mój brat z bratową i synkiem (3 latkiem) ale musiałam zwalczyć pokusę, poza tym to oni na mnie krzyczeli żeby leżała. A w poniedziałek wziełam sobie urlop i też odpoczywałam, Od piątku jestem na zwiększonej dawce duphastopnu i po krwawieniu ani śladu. Więc chyba jest ok. Mam przynajmniej taką nadzieje. Dziś jestem już w pracy, ale nie wiele się dzieje. Więc siedzę sobie spokojnie w biurze.
A z szefową jeszcze nie rozmawiałam. Nie znalazłam w sobie tyle odwagi.
---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------
Kurczę też bym chciała chłopca - chociaż z dziewczynki też bym się ucieszyła. Mąż za to jest zdecydowanie za chłopcem. Mi się marzy Franek. A Marcel takie oryginalne - nie znam żadnego Marcela.... Kojarzy mi się z mądrością i inteligencją 
|
Franek - ostatnio bardzo popularne imię
Ja też nie znam żadnego Marcela, ale od zawsze podobało mi się te imię, wczoraj usłyszałam, że Marcele to takie małe łobuziaki
|
|
|