Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-09-10, 14:57   #900
ilkas
BAN stały

Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Siedzę w domu , jestem z nim 24h Jak byłam w pierwszej ciąży i się dowiedzieli to nie przedłużyli mi umowy (byłam na zleceniu) i od tego czasu jestem na bezrobociu. No i z TŻ postanowiliśmy że zostanę dopóki Oskar nie pójdzie do przedszkola, no a teraz drugie więc tak samo

Jak to mówią ciąża to nie choroba, moja znajoma miała dzieci rok po roku i nosiła , dźwigała i nic, zero jakichkolwiek bóli. Na ale każda ciąża jest inna.
Dobrze chociaż że Oskar już chodzi to mozna trochę ograniczyć te noszenie, no ale wyeliminować całkowicie się niestety nie da.

Mi termin porodu wychodzi na 14.05. Dzień przed urodzinami teściowej . ;/

Witaj
I gratuluję II kreseczek

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

ilkas co do różnicy wieku to właśnie dlatego my z TŻ postanowiliśmy że chcemy aby było max 2 lata różnicy.
Fajnie, że jesteś ciągle z synkiem
Ja właśnie teraz od września muszę wracać do pracy (tzn i tak jest spoko, bo to nasza firma, moja i męża i praca na kompie), ale już praca i opiekowanie się Emilką tak jak było do tej pory nie wchodzi w grę. Dlatego musiałam znaleźć nianię. Dziś jest pierwszy dzień To też mega stres dla mnie

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość

P.s. mam czasem dola bo chyba cos ze mna jest nie tak..albo jestem egoistka za duza albo bede okropna matka albo jeszcze cos rownie paskudnego..nie raz czytam jak to sie ktos cieszy z mdlosci czy tych wszystkich dolegliwosci..ze ciaza to taki wspanialy okres..ze dla maluszka wszystko itp..ja tego w ogole nie czuje, mam nie raz dosc i chcialabyk sie czuc dobrze w swoim ciele..(nie wiem czy to dlatego, ze jakby nie dociera do mnie ze jestem w tej ciazy bo jeszcze nawet zarodka nie widzialam...czy to przez moja fobie..nie wiem
Na pewno będziesz wspaniałą mamą!! To normalne, że dolegliwości ciążowe mogą być uciążliwe i nieprzyjemne. Każdy może mieć dość.

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
kurxze zazdroszcze Wam tez mozliwosci pojscia sobie na usg i do lekarza. Ja musze czekac nie wiadomo ike, a boje sie, ze na koniec mi napisza, ze nie widza potrzeby robienia wczesniejszego usg i tyle sie naogladam malucha. Szlag by to trafil. No ale z drugiej strony jeki chodzi o dzidzie to tak naprawde to czy zrobimy usg czy nie nie ma wplywu na to czy bedziemy mogly pomoc dziecku, bo na tak wczesnym etapie nic nie mozna zrobic niestety. Jedynie to usg sluzy nam jako uspokajacz. No chyba, ze nie daj Boze dziecie martwe, a ciaza leci dalej i sie trzyma, to juz jest niebezpieczne;(

hm..czekaj, czekaj, a czemu Ty nie możesz pójść normalnie do lekarza i na usg tylko musisz czekać?

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, drugi trymestr jest zupełnie inny Odetchniecie i nabierzecie energii A później, jak się włączy wicie gniazda, to na okrągło się sprząta Także nadrobicie Będzie dobrze
hehe, u mnie dokładnie tak jak napisałaś było w pierwszej ciąży

Witam wszystkie nowe mamusie

Powoli dociera do mnie, że jestem w ciąży...
I im bardziej to do mnie dociera, tym bardziej jestem przerażona.
Teraz to ja się czuję jak wyrodna matka. Bo wiele z Was tutaj się cieszy..czekało na ten stan..na maleństwa..a ja jakoś póki co się cieszyć nie potrafię Jest mi cholernie ciężko przyjąć to do wiadomości, że znowu jestem w ciąży. Przecież mam wrażenie, że dopiero co w niej byłam...i teraz wszystko od początku.
A do tego nie mam pojęcia jak ja to rozwiążę logistycznie jak już maluch się urodzi
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora