Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Początkujące włosomaniaczki :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-09-12, 00:32   #3709
Amalia1989
Rozeznanie

Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Napisane przez Isfet Pokaż wiadomość
O zaintrygowałaś mnie tym szarym mydłem Możesz coś więcej napisać?

Ja pamiętam że moja Mama do 10 roku życia myła mi włosy właśnie szarym mydłem i płukała pokrzywą/rumiankiem. Był to czas kiedy miałam najpiękniejsze i najgęstsze włosy w całym swoim życiu. Chciałam teraz wrócić do tego ale naczytałam się negatywnych opini na temat szarego mydła i zarzuciłam pomysł

Choć ostatnio widziałam w rosmanie jakieś nowe szare mydła (z słonecznikiem, otrębami, nagietkiem) i się zastanawiam czy nie byłyby dobre do mycia włosów.

A tak w ogóle to chciałam się przywitać
Cześć dziewczyny, jestem Iza, jestem włosomaniaczką od 4 miesięcy
Dziś zaczełam dodawać wpisy w swoim profilu odnośnie mojej codzienniej pielęgnacji, w moim albumie znajdziecie też porównanie moich kłaków
Cześć

---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ----------

Cytat:
Napisane przez barylka666 Pokaż wiadomość
Sukienka ma kolor koralowy nie czerwony-prezent od TŻ na urodziny, czółenka są jasne "nude" z czasnabuty, jakieś 13cm mają ale są wygodne bo mają platformę
Ładny kolor

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Blondyna66 Pokaż wiadomość
Ale masz figurkę I dłuugaśne nogi, oddaj
Ślicznie wyglądałaś

Ja właściwie na wesele będę ubrana tak jak na studniówkę, więc też mogę teraz fotę wkleić ''ałtfitu''

Brak tylko chabrowej kopertówki
Czarny + chabrowy Uwielbiam.

---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ----------

Cytat:
Napisane przez _ruDzik Pokaż wiadomość

Mnie też Kusił, kusił i w końcu kupiłam 3w1 od Bielendy i przez niego byłam pod kreską. Ale nie żałuję ani jednego wydanego grosza
A jak się sprawuje?

---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ----------

Cytat:
Napisane przez handzia600 Pokaż wiadomość
Zaintrygowałam? A myślałam że to jedna z najstarszych metod mycia Moja babcia myła szarym mydłem włosy i miała cudowne , niedawno odświeżyłam ten fakt i kupiłam sobie mydło szare w płynie bo w kostce trzeba trochę bardziej się nagimnastykować (rozrobić , lub mydlić w rękach i dopiero na włossy). Jest jednak minus tego mycia bo otwiera to łuski włosowe (jeżeli nic nie zastosujesz to włosy będą się puszyły , będą szorstkie , nieprzyjemne w wyglądzie i dotyku ) , jest jednak na to sposób. Wystarczy spłukanie włosów czymś zakwaszającym np. octem jabłkowym , lub nałożyć na 15-20 minut po myciu maskę (ogólnie coś co odżywi i zamknie łuskę).
Ja bym się bała, bo mydlo ma za wysokie pH.

---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ----------

Cytat:
Napisane przez barylka666 Pokaż wiadomość
kropelkaa, daj znać jak tam po sezamowym jak już użyjesz

Dziękuje, jeszcze półtora roku temu nie wyobrażałam sobie że będę chodzić w tak wysokich butach ale jakoś się nauczyłam, lubię chodzić w szpilkach i w tych na zdjęciu przetańczyłam prawie całe wesele, teraz nawet 14,5cm szpilki mi nie straszne
Ja sobie kupiłam 11cm szpilki z grubszym obcasem. Próbowałam i nadal nie umiem w nich chodzić

---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ----------

Cytat:
Napisane przez _ruDzik Pokaż wiadomość

Korci mnie wypróbowanie włosowych produktów z Kauflanda
Miałam dwie odżywki i szampon. Odzywki były kiepskie, a szampon taki sobie.

---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Jace Pokaż wiadomość

Ja na studniówce też miałam szpilki i prawie się wywaliłam na polonezie, a potem tak się skupiłam na tym, żeby się nie poślizgnąć, że trochę pomyliłam choreografię. Na szczęście mój partner zachował czujność i dyskretnie pchnął mnie we właściwą stronę Piękny dzień, piękny.
A ja poloneza rozwaliłam

---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Leili Pokaż wiadomość
Zapach bananowy ma... mega

Różowa Isana??? No nie mów że masz jeszcze moją ukochaną z babasuu? Czemu oni ja wycofali... To była jedyna drogeryjna odżywka po której miałam śliczne proste włoski bez prostowania...

A do drugiego O co używasz?
U mnie maska Argan Joanny prostuje włosy.

---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Isfet Pokaż wiadomość
U mnie farbowanie henną fajnie działa, włosy są wtedy grubsze i u mnie daje efekt uniesienia u nasady.

Pokrzywa chyba wypłukuje witaminy z grupy B, ale mogę się mylić...
Czytałam, że skrzyp. A czy pokrzywa to nie wiem.

---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Aysell Pokaż wiadomość
Dokładnie i to niezrozumienie, kiedy starasz się coś wytłumaczyć miałam taki przypadek - koleżanka zaczęła mi się żalić na włosy, ja zaczęłam się dopytywać czego używa itd, na pytanie o maskę [jakiej używa], ona mi mówi : "nie pamiętam nazwy" a na moje stwierdzenie, że może skład wcale nie jest dobry, ona : "jest dobry, była droga" ja : ale droga nie zawsze znaczy dobra. Ona : "zawsze, nie na darmo wydałam tyle kasy".
No i nie dogadałyśmy się
Nie na darmo producent sprzedaje ją w takiej cenie

---------- Dopisano o 01:13 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Blondyna66 Pokaż wiadomość

Jak komuś coś zaczne mówić o SLS albo silikonach to większość reaguje śmiechem i nikogo nie ma kto by mnie poparł, więc przestałam sie już odzywać Ech kiedyś im się głupio zrobi jak sie będa pytać co stosuję, że mam ladne włosy hah Czary-Mary

---------- Dopisano o 01:19 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ----------

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, pamietacie mnie jeszcze? nie odzywam sie , poniewaz mam remont, dopiero dzis mi podlączyli neta.
Wiem ze miałam dodac zdj włosów, ale już jutro dodam bo ide do fryzjera poprawic cięcie.(dopiero, taki mam zapie,rdziel)

oczywiscie o włosy dbam, kupilam dobie olejek alterra cudnie pachnie! no i jutro zapytam o te keratynowe nawilzanie czy jakos tak
Pamiętamy

---------- Dopisano o 01:32 ---------- Poprzedni post napisano o 01:19 ----------

Wreszcie Was nadrobiłam. Dobranoc spamerki.
Amalia1989 jest offline Zgłoś do moderatora