Rozeznanie
|
Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
Napisane przez Isfet
O zaintrygowałaś mnie tym szarym mydłem  Możesz coś więcej napisać?
Ja pamiętam że moja Mama do 10 roku życia myła mi włosy właśnie szarym mydłem i płukała pokrzywą/rumiankiem. Był to czas kiedy miałam najpiękniejsze i najgęstsze włosy w całym swoim życiu. Chciałam teraz wrócić do tego ale naczytałam się negatywnych opini na temat szarego mydła i zarzuciłam pomysł
Choć ostatnio widziałam w rosmanie jakieś nowe szare mydła (z słonecznikiem, otrębami, nagietkiem) i się zastanawiam czy nie byłyby dobre do mycia włosów.
A tak w ogóle to chciałam się przywitać 
Cześć dziewczyny, jestem Iza, jestem włosomaniaczką od 4 miesięcy 
Dziś zaczełam dodawać wpisy w swoim profilu odnośnie mojej codzienniej pielęgnacji, w moim albumie znajdziecie też porównanie moich kłaków 
|
Cześć 
---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ----------
Cytat:
Napisane przez barylka666
Sukienka ma kolor koralowy nie czerwony-prezent od TŻ na urodziny, czółenka są jasne "nude" z czasnabuty, jakieś 13cm mają ale są wygodne bo mają platformę 
|
Ładny kolor
---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ----------
Cytat:
Napisane przez Blondyna66
Ale masz figurkę  I dłuugaśne nogi, oddaj 
Ślicznie wyglądałaś
Ja właściwie na wesele będę ubrana tak jak na studniówkę, więc też mogę teraz fotę wkleić ''ałtfitu''
Brak tylko chabrowej kopertówki 
|
Czarny + chabrowy Uwielbiam.
---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ----------
Cytat:
Napisane przez _ruDzik
Mnie też  Kusił, kusił i w końcu kupiłam 3w1 od Bielendy i przez niego byłam pod kreską. Ale nie żałuję ani jednego wydanego grosza 
|
A jak się sprawuje?
---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ----------
Cytat:
Napisane przez handzia600
Zaintrygowałam?  A myślałam że to jedna z najstarszych metod mycia  Moja babcia myła szarym mydłem włosy i miała cudowne , niedawno odświeżyłam ten fakt i kupiłam sobie mydło szare w płynie bo w kostce trzeba trochę bardziej się nagimnastykować (rozrobić , lub mydlić w rękach i dopiero na włossy). Jest jednak minus tego mycia bo otwiera to łuski włosowe (jeżeli nic nie zastosujesz to włosy będą się puszyły , będą szorstkie , nieprzyjemne w wyglądzie i dotyku ) , jest jednak na to sposób. Wystarczy spłukanie włosów czymś zakwaszającym np. octem jabłkowym , lub nałożyć na 15-20 minut po myciu maskę (ogólnie coś co odżywi i zamknie łuskę).
|
Ja bym się bała, bo mydlo ma za wysokie pH.
---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ----------
Cytat:
Napisane przez barylka666
kropelkaa, daj znać jak tam po sezamowym jak już użyjesz
Dziękuje, jeszcze półtora roku temu nie wyobrażałam sobie że będę chodzić w tak wysokich butach ale jakoś się nauczyłam, lubię chodzić w szpilkach i w tych na zdjęciu przetańczyłam prawie całe wesele, teraz nawet 14,5cm szpilki mi nie straszne 

|
Ja sobie kupiłam 11cm szpilki z grubszym obcasem. Próbowałam i nadal nie umiem w nich chodzić
---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ----------
Cytat:
Napisane przez _ruDzik
Korci mnie wypróbowanie włosowych produktów z Kauflanda 
|
Miałam dwie odżywki i szampon. Odzywki były kiepskie, a szampon taki sobie.
---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ----------
Cytat:
Napisane przez Jace
Ja na studniówce też miałam szpilki i prawie się wywaliłam na polonezie, a potem tak się skupiłam na tym, żeby się nie poślizgnąć, że trochę pomyliłam choreografię. Na szczęście mój partner zachował czujność i dyskretnie pchnął mnie we właściwą stronę  Piękny dzień, piękny.
|
A ja poloneza rozwaliłam 
---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ----------
Cytat:
Napisane przez Leili
Zapach bananowy ma... mega
Różowa Isana??? No nie mów że masz jeszcze moją ukochaną z babasuu? Czemu oni ja wycofali...  To była jedyna drogeryjna odżywka po której miałam śliczne proste włoski bez prostowania...
A do drugiego O co używasz?
|
U mnie maska Argan Joanny prostuje włosy.
---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ----------
Cytat:
Napisane przez Isfet
U mnie farbowanie henną fajnie działa, włosy są wtedy grubsze i u mnie daje efekt uniesienia u nasady.
Pokrzywa chyba wypłukuje witaminy z grupy B, ale mogę się mylić...
|
Czytałam, że skrzyp. A czy pokrzywa to nie wiem.
---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:10 ----------
Cytat:
Napisane przez Aysell
Dokładnie  i to niezrozumienie, kiedy starasz się coś wytłumaczyć  miałam taki przypadek - koleżanka zaczęła mi się żalić na włosy, ja zaczęłam się dopytywać czego używa itd, na pytanie o maskę [jakiej używa], ona mi mówi : "nie pamiętam nazwy"  a na moje stwierdzenie, że może skład wcale nie jest dobry, ona : "jest dobry, była droga"  ja : ale droga nie zawsze znaczy dobra. Ona : "zawsze, nie na darmo wydałam tyle kasy".
No i nie dogadałyśmy się 
|
Nie na darmo producent sprzedaje ją w takiej cenie
---------- Dopisano o 01:13 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ----------
Cytat:
Napisane przez Blondyna66
Jak komuś coś zaczne mówić o SLS albo silikonach to większość reaguje śmiechem i nikogo nie ma kto by mnie poparł, więc przestałam sie już odzywać  Ech kiedyś im się głupio zrobi jak sie będa pytać co stosuję, że mam ladne włosy hah Czary-Mary 
|

---------- Dopisano o 01:19 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ----------
Cytat:
Napisane przez prince_polo
hej dziewczyny, pamietacie mnie jeszcze?  nie odzywam sie , poniewaz mam remont, dopiero dzis mi podlączyli neta.
Wiem ze miałam dodac zdj włosów, ale już jutro dodam bo ide do fryzjera poprawic cięcie.(dopiero, taki mam zapie,rdziel)
oczywiscie o włosy dbam, kupilam dobie olejek alterra cudnie pachnie! no i jutro zapytam o te keratynowe nawilzanie czy jakos tak
|
Pamiętamy
---------- Dopisano o 01:32 ---------- Poprzedni post napisano o 01:19 ----------
Wreszcie Was nadrobiłam. Dobranoc spamerki.
|