Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-09-12, 19:39   #591
despa
Zakorzenienie

GG do despa
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.

Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, Waszym zdaniem co lepiej:
kupować słoiczki z gotowanymi daniami, czy gotować samemu ale z jarzynami kupionymi w sklepie ???

Niektóre jarzyny mam z dziełeczki od babci, no ale nie wszystkie i nie wiem czy kupować jarzyny czy słoiki :conf used:

kupuję w warzywniaku bo nie mam swoich ani sprawdzonego źródła, czasem kupię słoik- nie rozkminiam już tego- skoro słoik ma ileś tam ważności to też coś w nim musi być

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
oooooo to ci peszek ...
ale pociesze cie ze - moj lapek po 5tyg nieuzywania - o dziwo wlaczyl sie za 2 razem zaliczajac oczywiscie aktualizacje - ale musze sie NAUCZYC od nowa pisac, bo jest ciut inny rozkald dodatkowych klawiszy niz na stacjonanrej

no we kocu w Kupie Sila

i ja po sniadaniu - baaa nawet mama juz wstala, Gosia i Emilian spia dalej.
Milus obudzil sie o 2.30 bieglam na zlamanie karku robic mleko, a ten tylko pociumkal - wypil dopiero o 6.15 - seteczke - hihi, no ale latal wczoraj wiec pewnie mu sie znowu cos poprzestawialo

a mama z Tobą na miesiąc przyjechała?

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
dla naszych Solenizantów

Co do zmiany grupy krwi to źle się wyraziłam chodzi o to, że oznaczenie krupy u noworodków są niemiarodajne i trzeba powtarzać żeby mieć pewność-dlatego nie wpisują do książeczekgrupa może się zmienić po transplantacji

kmagg ja na początku podawałam słoiczki, teraz znalazłam dojście do wiejskich warzyw i pokroiłam, podzieliłam i pomroziłam. jak się skończą to będę dawać sklepowe. i tak nie uniknę takiego jedzeniamieszkalam kiedyś na wsi i miałam swój warzywniak także jak chciałam mieć pomidory czy ogórki to trzeba było zastosować oprysk bo inaczej zaraza je brała:/takze nie wierzę w 100% czyste płody rolne:/

Kasiu dobrze, że jesteście już na miejscu

Oliwka o widzisz sprawdzę te tabletki
nie polcam tabletek ludwik

Dragusiu to Florek wzrostowo jak Roszpunka
My z bratem mielismy taką sytuację, ze po porodzie mieliśmy wpisane w książeczki oboje A1Rh+, jak brat miał operację wyrostka to zrobili mu w ostatniej chwili badanie grupy i się okazało ze ma inną. Ja poszlam sobie zbadać po tym jak się dowiedziałam i okazało się że mam BRh-

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Hej
Witam nowe mamusie fajnie ze jest nas więcej, tylko też wiecej do nadrabiania

ogromniaste

słyszałam że te lidlowskie bardzo dobre, ja uzywałam finish, somat, teraz ludwik i w sumie jeden grzyb jak dla mnie (ale ja mam starą zmywarę, wiec moze te nowoczesniejsze lepiej współpracują z tymi tabletkami )
Ale jedną rzecz moge doradzić (Moderna, pamietam ze kiedys mówiłaś ze masz niedomyte naczynia), oprócz czyszczenia zmywarki raz na jakis czas (są specjalne płyny, np z Finisha) to warto tez ją odkamienić. Ja ostatnio miałam akcje taką ze tak mi się zakamieniła ze miałam wszystkie naczynia jakby pokryte proszkiem i szorstkie w dotyku, uzyłam odkamieniacza, nasypałam soli (bo tez rzadko uzywałam) i teraz super myje.

tez w to nie wierze, podobnie jak w to że te słoiczki takie są eko (musiałyby dużo wiecej kosztować). Ja także bede miałam warzywa ze sprawdzonego źródła do mrożenia, a teraz to staram sie na rynku kupowac od ludzi którzy przynosza swoje plony z działki

Kasia, dobrze że już w domku
dzisiaj Pani na szkoleniu mówiła,ze warzywa eko- powinny leec z dala od innych- np. jabłka z dala od innych jabłek i nie w skrzynkach-podając za przykład almę
despa jest offline Zgłoś do moderatora