2013-09-12, 19:39
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Cytat:
Napisane przez kmagg81
Dziewczyny, Waszym zdaniem co lepiej:
kupować słoiczki z gotowanymi daniami, czy gotować samemu ale z jarzynami kupionymi w sklepie ???
Niektóre jarzyny mam z dziełeczki od babci, no ale nie wszystkie  i nie wiem czy kupować jarzyny czy słoiki   :conf used:
|
kupuję w warzywniaku bo nie mam swoich ani sprawdzonego źródła, czasem kupię słoik- nie rozkminiam już tego- skoro słoik ma ileś tam ważności to też coś w nim musi być
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo
oooooo to ci peszek ... 
ale pociesze cie ze - moj lapek po 5tyg nieuzywania - o dziwo wlaczyl sie za 2 razem zaliczajac oczywiscie aktualizacje - ale musze sie NAUCZYC od nowa pisac, bo jest ciut inny rozkald dodatkowych klawiszy niz na stacjonanrej
no we kocu w Kupie Sila
i ja po sniadaniu - baaa nawet mama juz wstala, Gosia i Emilian spia dalej.
Milus obudzil sie o 2.30 bieglam na zlamanie karku robic mleko, a ten tylko pociumkal - wypil dopiero o 6.15 - seteczke  - hihi, no ale latal wczoraj wiec pewnie mu sie znowu cos poprzestawialo  
|
a mama z Tobą na miesiąc przyjechała?
Cytat:
Napisane przez BYou
 dla naszych Solenizantów
Co do zmiany grupy krwi to źle się wyraziłam  chodzi o to, że oznaczenie krupy u noworodków są niemiarodajne i trzeba powtarzać żeby mieć pewność-dlatego nie wpisują do książeczek  grupa może się zmienić po transplantacji
kmagg ja na początku podawałam słoiczki, teraz znalazłam dojście do wiejskich warzyw i pokroiłam, podzieliłam i pomroziłam. jak się skończą to będę dawać sklepowe. i tak nie uniknę takiego jedzenia  mieszkalam kiedyś na wsi i miałam swój warzywniak także jak chciałam mieć pomidory czy ogórki to trzeba było zastosować oprysk bo inaczej zaraza je brała:/takze nie wierzę w 100% czyste płody rolne:/
Kasiu dobrze, że jesteście już na miejscu
Oliwka o widzisz sprawdzę te tabletki 
nie polcam tabletek ludwik
Dragusiu to Florek wzrostowo jak Roszpunka 
|
My z bratem mielismy taką sytuację, ze po porodzie mieliśmy wpisane w książeczki oboje A1Rh+, jak brat miał operację wyrostka to zrobili mu w ostatniej chwili badanie grupy i się okazało ze ma inną. Ja poszlam sobie zbadać po tym jak się dowiedziałam i okazało się że mam BRh-
Cytat:
Napisane przez alliw
Hej 
Witam nowe mamusie  fajnie ze jest nas więcej, tylko też wiecej do nadrabiania
ogromniaste
słyszałam że te lidlowskie bardzo dobre, ja uzywałam finish, somat, teraz ludwik i w sumie jeden grzyb jak dla mnie (ale ja mam starą zmywarę, wiec moze te nowoczesniejsze lepiej współpracują z tymi tabletkami  )
Ale jedną rzecz moge doradzić ( Moderna, pamietam ze kiedys mówiłaś ze masz niedomyte naczynia), oprócz czyszczenia zmywarki raz na jakis czas (są specjalne płyny, np z Finisha) to warto tez ją odkamienić. Ja ostatnio miałam akcje taką ze tak mi się zakamieniła ze miałam wszystkie naczynia jakby pokryte proszkiem i szorstkie w dotyku, uzyłam odkamieniacza, nasypałam soli (bo tez rzadko uzywałam) i teraz super myje.
tez w to nie wierze, podobnie jak w to że te słoiczki takie są eko (musiałyby dużo wiecej kosztować). Ja także bede miałam warzywa ze sprawdzonego źródła do mrożenia, a teraz to staram sie na rynku kupowac od ludzi którzy przynosza swoje plony z działki
Kasia, dobrze że już w domku 
|
dzisiaj Pani na szkoleniu mówiła,ze warzywa eko- powinny leec z dala od innych- np. jabłka z dala od innych jabłek i nie w skrzynkach-podając za przykład almę
|
|
|