2013-09-12, 21:40
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Badanie w laboratorium- proszę o wytłumaczenie.
Cytat:
Napisane przez zyjmiloscia
Mam do Was pytanie. Może dla niektórych głupie, ale dla mnie w chwili obecnej istotne. Czy istnieje możliwość, żeby osoba, która zapisuje moje dane do badania w laboratorium i która korzysta przy tym z kodów kreskowych jakoś się pomyliła? Chodzi o to, czy jest możliwość, żeby np. zapisać moje dane na jednym kodzie, ale na moją probówkę zostanie naklejony inny kod, a kiedy kolejna osoba, to pani laborantka będzie próbowała dać jej mój kod, na którym są moje dane i nie zauważy, że ten kod już jest zajęty przez co naklei mój poprawny kod na czyjąś probówkę?
Bo mi się wydaje, że nawet jakby się ktoś pomylił z przyklejaniem mi kodu, to system powinien potem wyraźnie powiedzieć laborantce, że mój kod jest już zajęty i ona nie naklei go na czyjąś próbkę badania.
Zależy mi na tym, żeby wiedzieć jak ten proces funkcjonuje. Pomoże ktoś?
|
najlepiej chyba pójść do laboratorium i się spytac i to wyjaśnić. Może ktoś źle nakleił kod, może komputer coś pomieszał. Jeśli wyniki bardzo odbiegają od tego, czego się spodziewałaś, to dla pewności bym powtórzyła badania, żeby się upewnić, że to był błąd laboratorium
|
|
|