2013-09-13, 09:46
|
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wymóg w związku - abstynencja
Cytat:
Napisane przez InkaStern
Czy uważacie, że sensownie jest wymagać na starcie od osoby, z którą chce się wejść w związek, żeby przestała palić i ograniczyła picie alkoholu?
Warunkiem bycia razem jest to, że uzależniony przestaje palić i nie pije. Oczywiście za obopólną zgodą. Dodajmy, że jest to człowiek z DDA, który zapiera się, że nie ma problemów z alkoholem. Ok, nie będę tutaj wyrokować, znam wiele osób, które dużo piją na imprezach, ale mogą bez tego żyć. Z tym, że nie wiem czy on do nich należy.
Moim zdaniem jest to straszna naiwność i nie znam nikogo, kto by zerwał z nałogiem z takiego powodu, bo rzuca się przede wszystkim dla siebie. Jak w ogóle miałoby wyglądać konsekwentne zachowanie w takim związku? Wypalony papieros automatycznie oznacza zerwanie? I gdzie jest granica "picia za dużo"?
Od razu węszę tutaj katastrofę, ale nie wiem jakie argumenty przedstawić przeciwko, żeby brzmiało to z głową.
|
Możesz sobie wymagać ,ale prościej byłoby znaleźć partnera bez nałogów ,jednak to też nie gwarantuje ci tego ,że kiedyś nie spróbuje i mu nie zasmakuje.życie to loteria
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu.
Jestem jak dziki Mustang.
Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja.
|
|
|