Dot.: Henna brwi- wątek zbiorczy- wszystko o hennie brwi- pytania, wrażenia, problemy
Kolezanki ja uzywam tylko henny Reflektoil (chyba tak sie pisze bo nie mam jej w domu) sa dwa rodaje brazu wiec blondynki moga cos dla siebie wybrac. poza tym maja tez jany grafit, ktorego nigdzie indziej sie nie zanajdzie Henna jest konsystencji zelowej. Przed wycisnieciem do sloiczka i wymieszaniem nalezy obczajic brwi klentki czy swoje zeby za duzo materialy nie tracic My w gabinecie nakładamy ja patyczkiem ktory jest zalaczony do henny, patyczkiem do skórek (oczywiscie nie robimy nim manicuru ) lub mozna takim pedzelkiem http://www.pedzle.com.pl/products.php?pcid=2&page=2
Pedzelek dobrze sie sprawdza w przypadku kobiet ktore nie maja brwi (z roznych przyczyn) i tzreba im je namalowac tylko ze do tego uzywamy henny proszkowej bo jest mocniejsza. Jest do tego stopnia mocna ze male niedociagniecie i wszystko zostaje na skorze, jednak my mamy maly cudny sloiczek (oczywiscie klient nie wie co w nim jest bo go nie pokazujemy) a w nim popiół z papierosa i w przypadku henny proszkowej jest on nieodloczny!!!! Nabiermy taki popiół na patyczek kosmetyczny i czyscimy to czego woda nie zmyla. Ale podkreslam ze robimy to tylko w przypadku henny proszkowej jesli sie cos rozmaze przy zmywaniu.
Henne na brwiach zmywamy woda z mydlem a na rzesach sama woda i zadne plyny firmowe nie sa potzrebne. Pozdrawiam.
|