Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ciąża a alergia...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-05-05, 11:19   #1
Akane
Zakorzenienie

Ciąża a alergia...

Nie natrafiłam na tego typu wątek wcześniej, jeśli jednak temat był już poruszany, proszę o kopa w zadek Poszukam raz jeszcze.

Jestem alergiczką, okres letni jest dla mnie szalenie uciażliwy z uwagi na kłębiące się w powietrzu potworne ilości rozmaitych pyłków, z których najbardziej zabójcze są dla mnie pyłki traw. Zasadniczo od maja do sierpnia nie rozstaję się z lekami, chusteczkami chigniecznymi i czerwonymi oczyma królika A zaczynam myśleć o zajściu w ciążę, w której niewskazane jest faszerowanie się takimi lekami, jak Zyrtec czy Allertec. Może któraś z Was jest lub była w podobnej sytuacji? Nie mam niestety takiej możliwośći, by przez całe 9 miesięcy nie narażać się na płyki, lepiej jest zatem zajść w ciążę tak, by okres pytlenia przypadł na pierwszy trymestr czy na ostatni? Pytanie jest może głupie, ale dręczy mnie ta kwestia. W piewszym trymestrze leczenie się farmakologicznymi cudami odpada w przedbiegach, ale czy jest dopuszczalne pod koniec ciąży? Jak to jest?