2013-09-13, 21:26
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Świece zapachowe cz. III (m.in. Yankee Candles)
Cytat:
Napisane przez olala_lalao
Jakiś czas temu któraś z Was wrzucila zdjecia tart Lasting Scent Candles, ktore niesamowicie mnie zainteresowały i po kilku miesiącach oczekiwań udało mi sie je zdobyć. Oprócz tego złożyłam jeszcze testowe zamówienia w 2 innych firmach swieczkowych i w międzyczasie doszło zamowienie z tartami relaxing rituals yc, wiec niniejszym chwale sie moimi ostatnimi zdobyczami  Zdecydowana większość zapachów przypadła mi do gustu, a te ktore mniej sie podobają mojemu nosowi pewnie powedruja na wątek wymiankowy za jakiś czas.
|
Cytat:
Napisane przez olala_lalao
Co do intensywnosci woskow, to na razie probowalam dopiero 1 z tart LSC (zgodnie z zaleceniami dziewczyn, ktore prowadza sklep LSC, te tarty trzeba palic w calosci, bez dzielenia) i jestem nia zachwycona, bo zapach zamiast tracic na intensywnosci, w miare palenia robi sie coraz bardziej intensywny (pale juz 2 tea light'a i zapach nie slabnie). Z pozostalych palilam Buttercream z OOCC i zapach jest zupelnie inny niz Buttercream YC, ale jak dla mnie rownie udany - fajny, otulajacy zapach, ktory nie powinnien draznic, bo nie jest za slodki.
W ogole ostatnio odkrylam sporo 1-2 osobowych firm ze Stanow, ktore zajmuja sie produkcja tart i swiec i zaluje, ze u nas ten rodzaj biznesu jest tak malo popularny. Marza mi sie takie cuda jak np. tu: http://frontporchcandleco.com/catalog.php?category=3 czy tu: http://www.tiffanycandles.com/pages/...76&id=18630570 Ale moze akurat np. ktoras z Was otworzy za jakis czas swoja wlasna firme produkujaca woski czy swiece? 
|
A ja w ogole nie znam tych innych firm. A chetnie bym sobie o nich poczytala. Czy mozna je kupic tylko przez ebay? Dobrze, ze to ustrojstwo NARAZIEmnie przerasta. Aczkolwiek nie odpowiadam za siebie
Chetnie zajelabym sie wlasnorecznym kreceniem wosow, swiec, olejkow zapachowych do kapieli itp. Uwielbiam takie rzeczy ale niestety jestem zielona jak trawa w tym temacie Nawet tak z ciekawosci chcialabym zrobic sobie samemu kilka tart od podstawm bo to cieszy . W tym roku zglebilam temat lawendy i wlasnorecznie robionych sakiewek z lawenda do szafek. W przyszlym roku wyzwaniem beda wrzeciona i wience.Niestety bozia dala mi tylko talent kulinarny dlatego wyzywam sie na roznorakie sposoby robiac np. wlasnorecznie cukier waniliowy, cynamonowy czy lawendowy albo inne przetwory.
|