Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Początkujące włosomaniaczki :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-09-13, 22:26   #3885
_ruDzik
Raczkowanie

Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Napisane przez Blondyna66 Pokaż wiadomość
Obsesja - trafne słowo Ja się tu zasiedziałam Zaraz lecę dalej ogarniać, bo za długie przystanki robię :P Daj znać jak tam odżywki Kauflandowe
A ja po Twoich zachytach też olejek wczoraj kupiłam, ale jeszcze nie używałam
Miał być szlaban a jest , no może nie do końca Resztę, która mi została z zakupów żywieniowych przeznaczyłam na 2 odżywki - Joanna Naturia z miodem i cytryną b/s i żółta Kaufowa do włosów zniszczonych d/s I każdy będzie szczęśliwy - TŻ, że dostanie pyszny obiad, ja, że obeszłam szlaban i moje włosy, że dostaną coś nowego W dalszych planach mam wypróbowanie odżywki Volume z Kaufa Ale to są na prawdę odległe plany, gdyż odżywek u mnie pod dostatkiem

Koniecznie daj znać jak się spisuje Bielenda! Tak bym chciała jeszcze olejek brzoskwiniowy, ale odłożę to na potem

Cytat:
Napisane przez Aysell Pokaż wiadomość
Dokładnie ale na szczęście [] gęstnieją, dlatego pod koniec buteleczki już u mnie zazwyczaj nic się nie da z lakierem zrobić. Wczoraj wyrzuciłam kolejny [].

Możliwe co prawda mam czysty arganowy, ale Bielenda to mieszanka, więc może lepiej działa wszystko razem...

Ja też
I można uzupełniać kolekcję - jeden za jeden

Marzę o czystym olejku arganowym

Cytat:
Napisane przez Amalia1989 Pokaż wiadomość
Ja muszę czytać konkretne książki (czyt. nie zawsze ciekawe), bo jestem filologiem. A jest ich mnóstwo i niestety mało jest ciekawych, ale wypożyczyłam dzisiaj dwa harlequiny, 2 cz. Raji i 1 cz. sagi Ludzi Lodu.

Niestety nie zapamiętam tylu imion, ale w razie czego, będę się zwracać per Olu.

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Ja dodałm do odżywki kroplę olejku i balsamu i nie było efektu tłustych włosów.
Oj, przeczytanie sagi o Ludziach Lodu zajmie Ci sporo czasu - podziwiam Twój zapał Ja zaczęłam czytać ostatnio pierwszy tom Pieśni Lodu i Ognia, na podstawie której powstał serial Gra o Tron. Powinnam zrobić odwrotnie - najpierw przeczytać całą sagę, a później zabrać się za serial. No ale oczywiście łatwiej było zająć się oglądaniem, znam cały przebieg wydarzeń i czytanie idzie mi jak krew z nosa
Muszę się zabrać za czytanie po angielsku, to będzie moje pierwsze postanowienie noworoczne

Dzisiaj drugi raz dodałam olejku do odżywki, całkiem sporo i jest ok - zero tłuszczu, włosy mięciutkie, wygładzone i miłe w dotyku. W końcu znalazłam sposób na pozbycie się wstrętnej aureoli, z którą walczę od dzieciństwa

Cytat:
Napisane przez Aysell Pokaż wiadomość
Nałożyłam na głowę Kapoor Kachli wymieszane z Kallosem Color, Kapoor śmierdzi przeraźliwie, mało nie padłam, jak rozcięłam opakowanie Nie dodałam wody i zrobiły mi się mini grudki, ale następnym razem już dodam
Jestem ciekawa efektu, liczę na cuda, hahaha
Aysell, kusisz strasznie - wynajdujesz same ciekawe produkty Zdawaj relację z użytkowania

Cytat:
Napisane przez barylka666 Pokaż wiadomość
Kupiłam dziś glicerynę I mam pytanie, ile kropli dodajecie jej do masek/odżywek np.na jedną łyżkę maski
Z gliceryną bym uważała, szczególnie zimą - w zbyt wysokim stężeniu powoduje odwodnienie, a dopiero w niskim nawilża. Dlatego też zimą należy unikać kremów/pomadek, których podstawą jest gliceryna. Taki psikus Myślę, że 1, góra 2 kropelki na dużą łyżkę maski powinny wystarczyć
Twoja MWH jest świetnie napisana, włosy przeszły swoje i teraz należy im się specjalne traktowanie

Ja dzisiaj zrobię włosom nocny okład z odżywki b/s Joanna Naturia z miodem i cytryną, z małym dodatkiem gliceryny (o której przypomniałam sobie dzięki Baryłce ) i olejku arganowego

Pani filolog

Edytowane przez _ruDzik
Czas edycji: 2013-09-13 o 22:31
_ruDzik jest offline Zgłoś do moderatora