Raczkowanie
|
Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
Napisane przez Blondyna66
Obsesja - trafne słowo  Ja się tu zasiedziałam  Zaraz lecę dalej ogarniać, bo za długie przystanki robię :P Daj znać jak tam odżywki Kauflandowe
A ja po Twoich zachytach też olejek wczoraj kupiłam, ale jeszcze nie używałam 
|
Miał być szlaban a jest , no może nie do końca Resztę, która mi została z zakupów żywieniowych przeznaczyłam na 2 odżywki - Joanna Naturia z miodem i cytryną b/s i żółta Kaufowa do włosów zniszczonych d/s I każdy będzie szczęśliwy - TŻ, że dostanie pyszny obiad, ja, że obeszłam szlaban i moje włosy, że dostaną coś nowego W dalszych planach mam wypróbowanie odżywki Volume z Kaufa Ale to są na prawdę odległe plany, gdyż odżywek u mnie pod dostatkiem 
Koniecznie daj znać jak się spisuje Bielenda! Tak bym chciała jeszcze olejek brzoskwiniowy, ale odłożę to na potem 
Cytat:
Napisane przez Aysell
Dokładnie  ale na szczęście [  ] gęstnieją, dlatego pod koniec buteleczki już u mnie zazwyczaj nic się nie da z lakierem zrobić. Wczoraj wyrzuciłam kolejny  [  ].
Możliwe  co prawda mam czysty arganowy, ale Bielenda to mieszanka, więc może lepiej działa wszystko razem...
Ja też 
|
I można uzupełniać kolekcję - jeden za jeden 
Marzę o czystym olejku arganowym  
Cytat:
Napisane przez Amalia1989
Ja muszę czytać konkretne książki (czyt. nie zawsze ciekawe), bo jestem filologiem. A jest ich mnóstwo i niestety mało jest ciekawych, ale wypożyczyłam dzisiaj dwa harlequiny, 2 cz. Raji i 1 cz. sagi Ludzi Lodu.
Niestety nie zapamiętam tylu imion, ale w razie czego, będę się zwracać per Olu  .
---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------
Ja dodałm do odżywki kroplę olejku i balsamu i nie było efektu tłustych włosów.
|
Oj, przeczytanie sagi o Ludziach Lodu zajmie Ci sporo czasu - podziwiam Twój zapał Ja zaczęłam czytać ostatnio pierwszy tom Pieśni Lodu i Ognia, na podstawie której powstał serial Gra o Tron. Powinnam zrobić odwrotnie - najpierw przeczytać całą sagę, a później zabrać się za serial. No ale oczywiście łatwiej było zająć się oglądaniem, znam cały przebieg wydarzeń i czytanie idzie mi jak krew z nosa 
Muszę się zabrać za czytanie po angielsku, to będzie moje pierwsze postanowienie noworoczne 
Dzisiaj drugi raz dodałam olejku do odżywki, całkiem sporo i jest ok - zero tłuszczu, włosy mięciutkie, wygładzone i miłe w dotyku. W końcu znalazłam sposób na pozbycie się wstrętnej aureoli, z którą walczę od dzieciństwa 
Cytat:
Napisane przez Aysell
Nałożyłam na głowę Kapoor Kachli wymieszane z Kallosem Color, Kapoor śmierdzi przeraźliwie, mało nie padłam, jak rozcięłam opakowanie  Nie dodałam wody i zrobiły mi się mini grudki, ale następnym razem już dodam
Jestem ciekawa efektu, liczę na cuda, hahaha 
|
Aysell, kusisz strasznie - wynajdujesz same ciekawe produkty Zdawaj relację z użytkowania 
Cytat:
Napisane przez barylka666
Kupiłam dziś glicerynę  I mam pytanie, ile kropli dodajecie jej do masek/odżywek np.na jedną łyżkę maski 
|
Z gliceryną bym uważała, szczególnie zimą - w zbyt wysokim stężeniu powoduje odwodnienie, a dopiero w niskim nawilża. Dlatego też zimą należy unikać kremów/pomadek, których podstawą jest gliceryna. Taki psikus Myślę, że 1, góra 2 kropelki na dużą łyżkę maski powinny wystarczyć 
Twoja MWH jest świetnie napisana, włosy przeszły swoje i teraz należy im się specjalne traktowanie 
Ja dzisiaj zrobię włosom nocny okład z odżywki b/s Joanna Naturia z miodem i cytryną, z małym dodatkiem gliceryny (o której przypomniałam sobie dzięki Baryłce ) i olejku arganowego
Edytowane przez _ruDzik
Czas edycji: 2013-09-13 o 22:31
|