Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-09-14, 09:09   #45
em ma
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Emma nie chcesz wiedzieć jakie potrafią mieć pomysły,oj nie chcesz. Mam po prostu urwanie głowy,bo i dom na mojej głowie a mąż nie pomaga wręcz przeszkadza. Ech. Ale małe szaleje od jakiegoś tygodnia w brzuszku już liczę dni do polówkowego.
Opisuj co ostatnio wymyśliły
Super że maleństwo już szaleje w brzuszku
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Co do mleka krowiego po 5 roku życia to mega zaskoczenie!
Z czymś takim jeszcze się nie spotkałam i na pewno nie są to zalecenia WHO. Teraz wszędzie mówili,że mleko krowie po 1 roku życia jest OK. Ale są też opinie,że lepiej wstrzymać się do 3 roku życia. No i jeszcze ilu 4-5 latków chciałoby pić mm? No i dużo dzieci od 3 roku idzie do przedszkola. Moja córka miała w przedszkolu do śniadania mleko czy kakao.
Patrząc na to jak ja reaguję na krowie mleko nie dałabym swojemu dziecku od 1 roku życia takiego normalnego mleka krowiego z butelki. Zresztą ja właśnie przez to podawanie mi mleka krowiego od tak wczesnych lat mam takie a nie inne jelita teraz jak wypiję szklankę mleka od razu ląduje w kibelku-brzuch boli strasznie. Jak byłam dzieckiem też mnie bolał, ale kto wierzył że to przez mleko?! Przecież mleko samo zdrowie dopiero jak zaczęłam być starsza nie dawałam w siebie wmusić mleka i jak go nie piję jest ok. Nie mam problemów gdy produkty mleczne są przetworzone-zresztą więcej wapnia jest w żółtym serze niż w samym mleku. A już szczerze nie rozumiem tej nagonki z serii "pij mleko będziesz wielki". Skoro się mówi, że mleko matki jest najlepsze na dziecka, to skąd potem przekonanie, że to krowie jest takie zdrowe?
Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Kobitki...bierzecie faktycznie witaminy z kwasami DHA?
Ja mam takie witaminki, bo jednak mam świadomość, że jem za mało ryb (lubię, ale cenowo bym nie wyrobiła). Biorę kapsułki z doppel herc-mama aktiv.
Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
Melduje sie w nowym watku
To od razu pisz co u Ciebie słychać
Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
Co do wczorajszej rozmowy to ja naprawde nie chcialam sie tak zaciac, chyba potwierdza to tylko ze ciaza robi zelke z mozgu :/ Dzidzius planowany i wyczekiwany, pomimo naszego mledego wieku nie bylo nam dane odrazu zajsc w ciaze takze malenstwo jak najbardziej wyczekiwane i ukochane
A mi do głowy nie przyszło to co dziewczynom. Od razu pomyślałam że miałaś jakiś wypadek. Może dlatego, że spotkałam się już z takimi przypadkami i w sumie każde "podcięcie żył" wynikało właśnie z wypadku.