Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-09-14, 09:22   #4162
depoison
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX

Hej
Czuję się trochę wezwana do tablicy za tak długie milczenie - byłam w Wiedniu (wyjechałam w piątek, wróciłam we wtorek), a potem jakoś nie mogłam się zabrać za nadrabianie

A tu jeszcze cytaty chyba sprzed dwóch tygodni na mnie czekają

Nitko, ogromne gratulacje! ale niespodzianka!

No i wszystkim dzieciom gratuluje nowych umiejętności - gadania, chodzenia itd

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Ja jej tego nie wciskam, tylko podaję w postaci zawiesiny. Otwiera buzię bardzo chętnie i wie, że trzeba popić.
tak, "wciskam" użyłam tu w znaczeniu "zmuszam do połknięcia", bo wcale chętnie tego nie robi

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Iść z tym moim dzieciakiem do sklepu coś kupić to prawie jak samobójstwo. Musiałam na prędce kupować gofra to jakiejś szajby dostała:/
skąd ja to znam
Niestety nie tylko wyjście do sklepu wiąże się z awanturą - Zosia bardzo często się ciska tylko dlatego, że jest w wózku (choćby to był spacer)

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
a Wasze ile teraz piją mm??
180mm rano a wieczorem jak ma ochotę Czasem to jakaś symboliczna ilość, coś w rodzaju 50mm, czasem też 180.

Super POKA! Świetne rzeczy, oczywiście z Zary wszystko
Z tego pierwszego wrzutu najbardziej podoba mi się bluzeczka w paseczki i sukienka

Hehe, no to i ja POKAżę, co ostatnio nabyłyśmy (choć Ty to już akurat chyba wszystko widziałaś ).
Dziewczyny, zwariowałam na punkcie nowej kolekcji Zary, w ogóle nie powinnam wchodzić do tych sklepów, bo zbankrutuję!!
(gorzej, że konto online też u nich mam )

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Czy jeszcze któreś lipcowe dziecko nie chodzi-czy tylko moja
hmm, jak by to ująć... Moje nie jest lipcowe...

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Wasze dzieciaczki tez zrezygnowały z popołudniowej drzemki?
w zasadzie tak. Raz na ruski rok zdarzy jej się przysnąć (np. w wózku), ale żeby spać w łóżeczku i jakoś regularnie - niestety nie, od dawna nie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Dziewczyny ubieracie maluchom już jakieś kapcie po domu?mała w lato latała boso, potem w skarpetkach, teraz już się zimno zrobiło i chyba będzie trzeba po kapcie się wybrać, tylko niewiem jakie?
mam dwie pary takich skórzanych kapcioszków, jak dziewczyny pokazywały. Mała w tym śmiga od kilku miesięcy, tyle że... jak mi się przypomni. A przypomina mi się może raz na 5 dni. Na ogół jest jednak boso

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Jak wyglądają kolacje u waszych małych? Co i w jakich ilościach?
kolacja jest u nas posiłkiem najpoważniejszym, zjada na nią (cała mama! ) więcej, niż podczas wszystkich innych posiłków RAZEM WZIĘTYCH.
Na ogół jakoś między 18:30 a 19 dostaje np. 2 parówki (albo podobną ilość innej wędliny), pomidora i 1/3 bułki, zjada wszystko lub prawie wszystko. Około 2 godzin później dostaje mleko, czasem zje tyle co nic, czasem pełną porcję - nie wiem, od czego to zależy, chyba po prostu od apetytu w danym dniu

Moje POKA
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6398552401_1_1_1 (1).jpg (51,0 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6987552400_1_1_1.jpg (56,3 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5584563609_1_1_1.jpg (78,4 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6224555409_1_1_1.jpg (61,6 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1165557803_1_1_1.jpg (40,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2162550701_1_1_1.jpg (44,2 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1323598701_1_1_1.jpg (56,9 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1554598812_1_1_1.jpg (57,5 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6761561711_1_1_1.jpg (37,0 KB, 9 załadowań)

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora