Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Hej 
Czuję się trochę wezwana do tablicy za tak długie milczenie - byłam w Wiedniu (wyjechałam w piątek, wróciłam we wtorek), a potem jakoś nie mogłam się zabrać za nadrabianie 
A tu jeszcze cytaty chyba sprzed dwóch tygodni na mnie czekają 
Nitko, ogromne gratulacje! ale niespodzianka! 
No i wszystkim dzieciom gratuluje nowych umiejętności - gadania, chodzenia itd 
Cytat:
Napisane przez Maciejka__
Ja jej tego nie wciskam, tylko podaję w postaci zawiesiny.  Otwiera buzię bardzo chętnie i wie, że trzeba popić.
|
tak, "wciskam" użyłam tu w znaczeniu "zmuszam do połknięcia", bo wcale chętnie tego nie robi 
Cytat:
Napisane przez nadalka
Iść z tym moim dzieciakiem do sklepu coś kupić to prawie jak samobójstwo. Musiałam na prędce kupować gofra to jakiejś szajby dostała:/
|
skąd ja to znam 
Niestety nie tylko wyjście do sklepu wiąże się z awanturą - Zosia bardzo często się ciska tylko dlatego, że jest w wózku (choćby to był spacer)
Cytat:
Napisane przez karolka110
a Wasze ile teraz piją mm??
|
180mm rano a wieczorem jak ma ochotę Czasem to jakaś symboliczna ilość, coś w rodzaju 50mm, czasem też 180.
Super POKA! Świetne rzeczy, oczywiście z Zary wszystko 
Z tego pierwszego wrzutu najbardziej podoba mi się bluzeczka w paseczki i sukienka 
Hehe, no to i ja POKAżę, co ostatnio nabyłyśmy (choć Ty to już akurat chyba wszystko widziałaś ).
Dziewczyny, zwariowałam na punkcie nowej kolekcji Zary, w ogóle nie powinnam wchodzić do tych sklepów, bo zbankrutuję!!
(gorzej, że konto online też u nich mam )
Cytat:
Napisane przez hanjah
Czy jeszcze któreś lipcowe dziecko nie chodzi-czy tylko moja 
|
hmm, jak by to ująć... Moje nie jest lipcowe... 
Cytat:
Napisane przez nitka_88
Wasze dzieciaczki tez zrezygnowały z popołudniowej drzemki? 
|
w zasadzie tak. Raz na ruski rok zdarzy jej się przysnąć (np. w wózku), ale żeby spać w łóżeczku i jakoś regularnie - niestety nie, od dawna nie 
Cytat:
Napisane przez Malwina_a
Dziewczyny ubieracie maluchom już jakieś kapcie po domu?mała w lato latała boso, potem w skarpetkach, teraz już się zimno zrobiło i chyba będzie trzeba po kapcie się wybrać, tylko niewiem jakie?
|
mam dwie pary takich skórzanych kapcioszków, jak dziewczyny pokazywały. Mała w tym śmiga od kilku miesięcy, tyle że... jak mi się przypomni. A przypomina mi się może raz na 5 dni. Na ogół jest jednak boso 
Cytat:
Napisane przez nadalka
Jak wyglądają kolacje u waszych małych? Co i w jakich ilościach?
|
kolacja jest u nas posiłkiem najpoważniejszym, zjada na nią (cała mama! ) więcej, niż podczas wszystkich innych posiłków RAZEM WZIĘTYCH.
Na ogół jakoś między 18:30 a 19 dostaje np. 2 parówki (albo podobną ilość innej wędliny), pomidora i 1/3 bułki, zjada wszystko lub prawie wszystko. Około 2 godzin później dostaje mleko, czasem zje tyle co nic, czasem pełną porcję - nie wiem, od czego to zależy, chyba po prostu od apetytu w danym dniu 
Moje POKA
|