Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-09-14, 11:19   #66
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Widzę,że już imiona macie powybierane u nas będzie to Miłosz / Eliza

MEZAGA i jak ukazały się dzieci w pełnej krasie?
Bardzo ładne imiona . Podoba mi się i Miłosz i Eliza.

Też jestem ciekawa co u mezagi.
Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny widzę że co druga remoncik przed narodzinami ja też myślę nad kolorem ścian
U nas będą bejcowane belki na bardzo ciemny brąz widoczne więc myślę że będzie do nich pasować właśnie kawa z mlekiem albo magnolia
W ogóle ostatnio kuzynka przysłała mi link do tanich fajnych tapet http://alletapety.pl/specials.php ona sobie zamówiła ale mi jakoś do tych belek nie za bardzo będą pasować
Choć do dziewczynki słodkie są te sowy albo serduszka
Tapety też mi się podobają, ale jako dekory. No i na allegro można znaleźć super naklejki ścienne . Muszę wybrać jakąś koncepcję
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A tak naprawdę jakby zgłębić temat (a swojego czasu zgłębiałam) to wszystko jest szkodliwe,chyba żeby mieć swoje zwierzęta na ubój,że wiesz jak są karmione,swoje kury i od nich jaja,produkować swoje sery,wędliny,mieć własne warzywa i owoce. A tak to niestety to jedzenie ze sklepów nie jest zdrowe.
No niestety. To takie przykre, że mój synek nie pozna takich smaków jakie miałam okazję czuć ja w dzieciństwie. Dziadkowie mieli gospodarstwo, więc wszystko było swojskie i pyyyszne.
Cytat:
Napisane przez Shizu48 Pokaż wiadomość
Pewnie rozpoczne małą kampanię przeciwko mnie ale.. Nie jestem przeciwniczką oglądania bajek przez dzieci, a dokładnie mam na myśli mini mini - do 1,5 roku mój braciszek bardzo mało mówił.. A potem zaczęliśmy puszczać mu bajki na mini mini (ukochanego ciekawskiego georga i Martę) - Franio się niesamowicie rozgadał i wszyscy są pod wrażeniem tego jak ogromny zasób słów posiada w wieku 3 lat. Można by sadzić ze to nie musi być wcale dzięki oglądanym bajkom ale w przypadku mojego 12 letniego brata - tez miał niesamowity zasób słów dzięki bajkom, a nie mógł to być wpływ otaczających go ludzi bo moi rodzice pracowali i większość czasu spędzał ze mną, gdy sama jeszcze byłam dzierlatką z gimnazjum do tego mini mini dostał nagrodę najlepszej stacji dla dzieci w Europie, co widać po dzieciach - Franio uwielbiał kiedyś program "Alfabet mini mini" gdzie dzieci opowiadały o konkretnej literce, przykłady słów i to wszystko pięknie i kolorowo przekazane, więc mimo ze często słyszę jak bardzo zły wpływ ma tv na dzieci - z mini mini nie zrezygnuję

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja na pewno nie rozpocznę . Nie jestem przeciwnikiem TV dla dzieci. Uważam jednak, że jak we wszystkim, potrzebny jest UMIAR. Dodatkowo rodzice powinni mieć oko na to, co oglądają pociechy, bo bajki potrafią być naprawdę kretyńskie .
Nie da się nie zauważyć edukacyjnej funkcji TV. Dzieci dużo się uczą oglądając bajki i programy. Chodzi mi zarówno o słowa, jak i o konteksty, w których można ich używać.
Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
ja zjadłam właśnie na śniadanie pomidorówkę
Magnusia, mianuję Cię królową pomidorów Codziennie pracujesz na ten tytuł .

No i przypomniało mi się z poprzedniego wątku:
PawMaj, dzięki za wieści o bocianku. Teraz nie mam wątpliwości, czy się zapisać (a miałam), bo termin mi kompletnie nie pasuje.
Upadły aniołku, ładne imię wybrałaś dla synka (też zostanę mamą Kacperka)
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora