Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - największe faux pas w salonie sukien ślubnych
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-09-17, 06:17   #201
_ema_
Zakorzenienie

Dot.: największe faux pas w salonie sukien ślubnych

Cytat:
Napisane przez mylady21 Pokaż wiadomość

Przykład drastyczny, pisownia oryginalna:
"Witam Pani Ewelinko !
Zgodnie z naszymi ustaleniami przesyłam zdjęcia oczu do makijażu.Czekam na propozycje.Proszę zrobić ciepłe i zimne barwy makijażu(jasne cienie i ciemniejsze zastosować tak dla porównania),a także jeden makijaż zrobić taki,zeby jednocześnie były i zimne i ciepłe cienie.Kształt kocich oczu jest dla mnie ważny ,bez malowania łuków brwiowych.Myślę ,ze zewnętrzny kącik oka dobrze byłoby jakby był ciemniejszy ,a wewnętrzny troche jaśniejszy.

Proszę poeksperymentować z moimi oczami,które już sama nie wiem jaki mają kształt.
Oryginalność,niebanalność też mile widziana.Moim atutem są oczy,dlatego tak bardzo zależy mi na dobrym makijażu!

Proszę spróbować do srody do 14:00 coś zaproponować,ponieważ w środę do pani jadę i chciałabym już mieć jakiś obraz i móc się z panią podzielić swoimi odczuciami na temat makijażu.

Czekam z niecierpliwością na zdjęcia mojego makijażu."
Załączniki - 10 zdjęć oczu

"
Czy do grzywki obciętej na krótko pasują kolczyki długie z kryształków?
PAMI ĘTA PANI?
tROCHĘ PANIĄ POMĘCZĘ.
Jola "

"
Pani Ewelinko!
wybrałam dziś wiązankę z samych róż(przesyłam w załączeniu),ale dodałam do tego bukietu czyli do pomarańczowego koloru w niektórych miejscach ecri.JEDNAK PRZYSZŁAM DO DOMU I DOSZŁAM DO WNIOSKU,ŻE BARDZIEJ PASUJĄ SAME POMARAŃCZOWE RÓŻE.ŚWIADKOWA MA MIEĆ WIĄZANKĘ W KULĘ Z SAMYCH ECRI RÓŻ.CZY NIE WYGLĄDA TO DZIWINIE,ŻE ONA MA KOLOR WIĄZANKI ECRI TAK JAK WIĘKSZOŚĆ PANIEN MŁODYCH WYBIERA.JA BĘDĘ MIAŁA KOLOROWĄ A ONA TAKI KOLOR,KTÓRY ODPOWIADA W TYM DNIU PANNIE MŁODEJ?PROSZĘ MI DORADZIĆ.
A MOŻE PASUJE LEPIEJ TA DRUGA WIĄZANKA (MIESZANKA POMARAŃCZOWYCH RÓŻ Z POMARAŃ.TULIPANAMI?)I WTEDY ŚWIADKOWA BĘDZIE MIAŁA Z SAMYCH POMARANCZOWYCH TULIPANÓW BO BARDZO JE LUBI ,A JA Z RÓŻ I TULIPANÓW TEŻ POMARAŃCZOWYCH.PROBLEM TYLKO W TYM,ŻE ONA MA JASNY ODCIEŃ ZIELENI TAKIEJ WYRAZISTEJ JASNEJ,ALE PRZECIEŻ POMARAŃCZ Z ZIELONYM SIĘ NIE GRYZIE ANALOGICZNIE DO LIŚCI ZIELONYCH,KTÓRE RÓŻA POSIADA.
POZDR. I CZEKAM NAJPÓŹNIEJ DO JUTRA DO 14 G NA ODP.,BO POTEM MUSZĘ FLORYSTCE EWENTUALNIE ZMIANĘ ZAKOMUNIKOWAĆ.
Jola "

"Pani Ewelinko!
przemyślałam ten makijaż i myślę,że mam zbyt opadające powieki ,żeby je podkreślać.EFEKTpadając e oko!
Trzeba zrobić bardziej kocie oko bardziej podkreślając zewnętrzny kąt oka i starając się podnieść powiekę.Myślę że ciemniejszy kolor może bardziej zewnętrzny kąt oka uwydatnić nie powodując wrażenia opadającej powieki.
Myślę,że zamiast różowego cienia (ten co dałyśmy na powiekę)podkreślić oko ciemniejszym cieniem .Mam głęboko osadzone oko,a przy tym opadajęce powieki i trzeba to ukryć.Jak przyjadę na przymiarkę to pomalujemy jeszcze raz same oczy,bo musze być w pełni zadowolona.
przepraszam,ale myślałam początkowo ,ze opadająca powieka tak mnie nie razi,ale teraz wiem ,że jest inaczej.
Przesyłam zjęcie pierwszego makijażu i chyba wole sie w ciemniejszych kolorach.
Porówna Pani ten makijaż z dzisiejszym i wyda swoją opinię.
Uważam.z jak zrobie typowy boczny trójkąt w kąciku oka to podniosę powiekę.
Albo zrobić tak,że zrobić te kolory co mam,ale tylko z ciemniejszym cieniem od zewnątrz oka.Uważam,ze jak jest jaśniejszy cień od wewnątrz oka to dodaje świeżości i je powiększa.
Ps. mam nadzieję,ze drugi załacznik z fryzurą też się dodał.Jak byłoby mi w takiej fryzurze?.
POZDR. Jola"

Takich maili mam jeszcze 30. Od tej samej osoby. Osoby o kocich oczach. I lekko wyłupiastych. Zero jakiejkolwiek "opadającej powieki". I w cenę słowa ślubny wlicza się "ubezpieczenie" od takich przypadków. Czyli w razie najgorszej draki i mnóstwa poświęconego czasu aby wyjść minimalnie in plus. To jest z czasów kiedy jeszcze miałam czas zajmować się make-upem. Historii z sukienkowymi klientkami też mam sporo, dziś choćby aż dwie. To co dziewczyny są w stanie wymyślić w stresie przedślubnym przerasta ludzkie pojęcie. Nazwij to dodatkiem na persen, kino lub psychiatrę jeśli wolisz

Jakoś nigdy z klientką od sukni nie-ślubnej, czy makijażu nie- ślubnego nie miałam takich problemów. Ani żadna nie dzwoniła do mnie np. w Wielkanoc o 21.00 bez konkretnego powodu.

A kościół? W kościele tanio jest i tak - wszak to praktycznie monopolista. Telefony przecież też były drogie kiedy jedyna firmą na rynku było TP SA.
No to ustalajcie możę ceny w zależności od skomplikowania zamówienia? Czy to nie logiczne? Czy upierdliwa baba staje się upierdliwa na słowo ślub, a na słowo sylwester mówi 'pani mnie tu namaluje burakiem kółeczka'? Nie. Śmieszne są Wasze tłumaczenia i tyle
A nie, bo zapomniałam, że wtedy nie zarobicie na normalnych klientkach, które nie wypisują milionów bzdurnych maili

Edytowane przez lolusl
Czas edycji: 2013-09-23 o 11:16
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując