Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-09-18, 07:36   #903
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Ja tak wlasnie się zorientowałam, ze zastanawiam się tylko czy urodzę przed świętami, czy po świętach, w tym roku, czy w przyszłym, ale jednak cały czas myśle, ze bedzie to miedzy połową grudnia a trzech króli. A tutaj mały moze mi zrobic psikus i urodzic się na przykład w listopadzie, albo nie daj boze pazdzierniku
Lepiej niech grzecznie siedzi w brzuchu do grudnia.

Cytat:
Napisane przez Shizu48 Pokaż wiadomość
Wow!!! Jestem pod wrażeniem, nawet nie wyobrażam sobie na co musiałaś się napatrzeć! Moja koleżanka jest pielęgniarką i czasami jak mi opowiada z jakimi historiami ludzie przychodzą (deska przebita przez brzuch i jakieś takie) to ja już blada się robię, a co dopiero na oiomie! I do tego masz pewnie dobre przygotowanie ogólnie, tfu tfu i odpukać, na wypadek gdybyś była świadkiem że komuś z Twoich bliskich by się coś działo. Ja byłam dwa razy w takich sytuacjach, ale szczerze mówiąc trochę mnie martwi to, że gdy Gucio się już urodzi i np. zakrztusi - takich rzeczy najbardziej się boję. Strach, że spanikuję, coś źle zrobię itd, więc zazdroszczę Ci Twojej wiedzy, a pewnie też wewnętrznego spokoju w takich sytuacjach!
No właśnie muszę sprostować,że napatrzeć to się napatrzyłam,ale byłam od tej brudnej roboty,nie mam wykształcenia medycznego.Jakiś kurs pierwszej pomocy jedynie i to co zaobserwowałam podczas trzech lat pracy. Gdy byłam małolatą to bardzo się buntowałam,miałam nieciekawe towarzystwo,rzuciłam szkołę. I dostałam ultimatum albo szkoła albo praca,a uparłam się że do szkoły nie wracam. Więc mając lat 17 poszłam pracować jako sanitariuszka na oiom. Po czasie doszłam do tego,że szkołę jednak warto skończyć i skończyłam LO,później studia (administracja- do dziś nie wiem dlaczego,chyba wmówili mi,że po tym będzie praca,a ja marzyłam o archeologii). Pracując w szpitalu jednak odkryłam,że byłaby to dobra praca dla mnie,żałowałam że nie poszłam na medycynę. Później jednak było już to nie realne,pojawiła się Wiki gdy miałam 20 lat. Musiałam godzić pracę,studia zaoczne i wychowywanie dziecka.