2013-09-18, 19:05
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: UWAGA! Oszuści na tablica.pl!
Cytat:
Napisane przez _chocolate
Większość takich oszustw np. na allegro to właśnie "super okazje" na telefonach i sprzęcie rtv. Zawsze znajdą się oszuści, którzy chcą zarobić na chciwości innych. Nawet jeśli byłby to kradziony towar, to akurat telefon jest łatwo namierzyć, a chyba nikt nie chce mieć potem problemów przez paserstwo.
To też.
|
mnie kurier pocztowy poinformował, że nie mogę otworzyć i sprawdzić, bo nie ma takiej opcji, a co za tym idzie - nie będzie spisywanego protokołu. powiedział też, że mogę otworzyć i jeśli będzie coś nie tak, to mam iść z tym na pocztę i wyjaśniać, później na policję.
przesyłka miała być z możliwością sprawdzenia, a nie była. gdybym tą zwykłą pobraniową otworzyła - wiązałoby się to z tym, że: 1500zł idzie na konto tego kogoś (wspomniana interwencja na poczcie może przyczynić się do wstrzymania wpłaty na konto danej osoby) i dodatkowo sprawą na policji, czyli tak naprawdę tylko bym straciła.
---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------
Cytat:
Napisane przez hanureku
Nie mam pojęcia co nie gra? Możesz sprawdzić, ale najpierw trzeba podpisać odbiór przesyłki (w tym przypadku zapłacić pobranie 1500 zł). Dopiero potem możesz otworzyć paczkę i spisywać protokół reklamacyjny. Żaden kurier nie da ci otworzyć paczki bez podpisania odbioru paczki. Co z tego, że zostanie spisana reklamacja? Skoro paczka przyszła cała, a te "kilo ryżu" jest całe to moim zdaniem nie ma żadnych podstaw do reklamacji. Firmę kurierską nie obchodzi, że ktoś przysłał ziemniaki zamiast telefonu, bo nie jest przecież stroną w tej transakcji.
Inną sprawą jest to o czym pisze autorka wątku czyli opcja sprawdzenia razem z kurierem przesyłki i jeśli się nie zgadza nie przyjmujesz paczki (opcja dodatkowo płatna, której mimo ustaleń sprzedająca nie wykupiła).
|
dokładnie tak. nic dodać, nic ująć 
---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------
Cytat:
Napisane przez siarka40
Ale Ty piszesz o innej ofercie niż ta z pierwszej wiadomości? Bo chyba się pogubiłam^^.
|
tak, o innej - regionalnej. przyjechał pan z Pruszkowa i wszystko załatwione.
szczeciński RobinHood ma wyłączony telefon i słuch po nim zaginął
|
|
|