Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - UWAGA! Oszuści na tablica.pl!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-09-18, 19:05   #15
ackamk
Przyczajenie

Dot.: UWAGA! Oszuści na tablica.pl!

Cytat:
Napisane przez _chocolate Pokaż wiadomość
Większość takich oszustw np. na allegro to właśnie "super okazje" na telefonach i sprzęcie rtv. Zawsze znajdą się oszuści, którzy chcą zarobić na chciwości innych. Nawet jeśli byłby to kradziony towar, to akurat telefon jest łatwo namierzyć, a chyba nikt nie chce mieć potem problemów przez paserstwo.

To też.
mnie kurier pocztowy poinformował, że nie mogę otworzyć i sprawdzić, bo nie ma takiej opcji, a co za tym idzie - nie będzie spisywanego protokołu. powiedział też, że mogę otworzyć i jeśli będzie coś nie tak, to mam iść z tym na pocztę i wyjaśniać, później na policję.

przesyłka miała być z możliwością sprawdzenia, a nie była. gdybym tą zwykłą pobraniową otworzyła - wiązałoby się to z tym, że: 1500zł idzie na konto tego kogoś (wspomniana interwencja na poczcie może przyczynić się do wstrzymania wpłaty na konto danej osoby) i dodatkowo sprawą na policji, czyli tak naprawdę tylko bym straciła.

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
Napisane przez hanureku Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia co nie gra? Możesz sprawdzić, ale najpierw trzeba podpisać odbiór przesyłki (w tym przypadku zapłacić pobranie 1500 zł). Dopiero potem możesz otworzyć paczkę i spisywać protokół reklamacyjny. Żaden kurier nie da ci otworzyć paczki bez podpisania odbioru paczki. Co z tego, że zostanie spisana reklamacja? Skoro paczka przyszła cała, a te "kilo ryżu" jest całe to moim zdaniem nie ma żadnych podstaw do reklamacji. Firmę kurierską nie obchodzi, że ktoś przysłał ziemniaki zamiast telefonu, bo nie jest przecież stroną w tej transakcji.

Inną sprawą jest to o czym pisze autorka wątku czyli opcja sprawdzenia razem z kurierem przesyłki i jeśli się nie zgadza nie przyjmujesz paczki (opcja dodatkowo płatna, której mimo ustaleń sprzedająca nie wykupiła).
dokładnie tak. nic dodać, nic ująć

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
Ale Ty piszesz o innej ofercie niż ta z pierwszej wiadomości? Bo chyba się pogubiłam^^.
tak, o innej - regionalnej. przyjechał pan z Pruszkowa i wszystko załatwione.

szczeciński RobinHood ma wyłączony telefon i słuch po nim zaginął