Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zmiana kierunku studiów
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-09-19, 10:44   #3
meg321
Przyczajenie

Dot.: Zmiana kierunku studiów

Cytat:
Napisane przez Kfiatuszek1987 Pokaż wiadomość
Czas i kupę kasy to zmarnujesz jak przez kilka lat będziesz studiowała coś czego nie chcesz, czego nie lubisz, dostaniesz papierek i nigdy do niczego Ci się to nie przyda.
Nie potrafię odpowiedzieć Ci czy da się przenieść w Twoim przypadku. To pewnie zależy właśnie od różnic programowych i od uczelni.
Może zamiast bez sensu studiować rok coś z czym nie wiążesz przyszłości ten czas przeznacz na przygotowywanie się do egzaminów na grafikę, bądź poszukaj sobie jakiejś szkoły policealnej (jakiś technik grafik) takiej 2- letniej. Zawsze jakieś podstawy złapiesz a w przyszłym roku możesz podejść do egzaminów na studia (jednocześnie kończąc policealną).
Dzięki za odpowiedź. Wydaje mi się, że talent artystyczny posiadam i nie musiałabym się jakoś specjalnie przygotowywać do egzaminów. Na szkołę policealną w moim przypadku trochę szkoda czasu. Zwyczajnie w siebie zwątpiłam podczas wyboru studiów
(idiotka) i żałuję, bo być może bym się dostała. Turystykę wybrałam z braku laku, doszłam jednak do wniosku że to kierunek bez sensu i nie dla mnie jak i inne 'normalne kierunki'. Mam nadzieję, że istnieje jakiś cień szansy na przeniesienie, bo naprawdę szkoda mi roku. A jeżeli się nie da to trudno, mam za swoją głupotę.
meg321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując