2013-09-19, 11:53
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Cytat:
Napisane przez agunia82
no właśnie, powinno, ale nie musi, wszystko w swoim czasie. Lu jest tu najstarsza, a nie mówi nawet halo  żadnych konkretniejszych słów poza "mama" "tata" (oba często mówione ciurkiem, czyli zwykle jest to "mamamama" "tatatatata" - ale ewidentnie w dobrych sytuacjach) i "bam" - czyli mamy tylko 3 słowa, które naprawdę coś znaczą.
A to, że zrobi coś albo i nie jak się prosi, to normalne, dzieci już odkryły swoje "ja", wiedzą, że są niezależne i nie zawsze muszą robić to, co mamusia by chciała  a wręcz przeciwnie, teraz to dopiero zacznie się testowanie na ile można mamy NIE posłuchać, albo zrobić coś totalnie na odwrót
I nie przejmuj się, z tego co piszesz, to Iga wcale nie tak mało rozumie
|
dzięki 
Cytat:
Napisane przez Malwina_a
dziewczyny znacie jakieś sposoby na wyjąco-szczekające psy sąsiadów?
Sąsiedzi wychodzą rano do pracy, dzieci do szkoły i ten biedny pies wyje non stop dopuki nie przyjdą. Działa mi to już na nerwy bo to za ścianą. Mała też rozdrażniona, ciągle psa szuka.
Mówiłam im że pies wyje a oni na to, że wiedzą ale nic z tym nie robią.
|
wiatrówka 
A tak serio, to jak nie umieją nauczyć psa żeby sam w domu siedział to niestety. Moja mama tez ma takiego psa którego nie można zostawić samego bo wyje dlatego ma do niego opiekunkę a na dłuższe wyjazdy przywozi ją do mnie.
A wiesz jak to Ci bardzo przeszkadza to masz prawo iść do zarządcy i złożyć skargę. To nie jest chyba tylko tak że w nocy nie mogą szczekać, jeżeli nagminnie zakłócają również spokój dzienny też mozna złożyć skargę.
|
|
|