Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jaka smycz, obroża, pasy, szelki, adresówka, klatka, wózek dla psa itp WĄTEK ZBIORCZY
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-09-19, 20:40   #143
malgosia86
Zadomowienie

Dot.: Jaką kupić smycz ?

Na początku - chciałam zaznaczyć, że ja pisze o tej konkretnej obroży, nie o kantarkach w ogóle. O innych też czytałam różne opinie. Poza tym ich nie testowałam.

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Właśnie w takim jak zakonna napisała W sumie pies może też np. czegoś się przestraszyć i mocno szarpnąć i uszkodzić sobie kręgosłup...
Żadnych badań na ten temat ani konkretnych przypadków nie znam. Więc moge powiedzieć z własnego doświadczenia, że nie bardzo umiem sobie taką sytuację wyobrazić.
U siebie nigdy nie zauważyłam sytuacji w ten sposób niebezpiecznej.

Cytat:
Czytałam trochę o uzdowych i one są raczej opisywane jako narzędzie szkoleniowe, używane tylko tymczasowo, albo jako narzędzie awaryjne, używane w pojedynczych sytuacjach, gdy np. psa musi wyprowadzić ktoś, kto nie poradzi sobie fizycznie jak będzie ciągnął. Nie spotkałam się z informacjami, że to jest obroża do noszenia na stałe.
hmmm ale dlaczego nie miałaby być na stałe? jeżeli jest bezpieczna dla psa? (chyba że ktos zakłada że nie jest - to ok)

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując