Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Paraliż senny/porażenie przysenne :(((((((((
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-09-23, 11:52   #1
Limaa
Przyczajenie

Paraliż senny/porażenie przysenne :(((((((((

Czy ktoś przeżył coś podobnego ? Udać się z tym do lekarza ? Co robić ?

To było straszne.Obudziłam się i nie mogłam się ruszyć, ani drgnąć, zaczęłam krzyczeć "mamo!"ale nie mogłam z siebie wydusić żadnego dźwięku, czułam jak coś dusi mnie w klatce piersiowej, miałam wrażenie, że ktoś nade mną stoi, coś ściągało ze mnie kołdrę To była najgorsza chwila mojego życia, nigdy wcześniej mnie coś takiego nie spotkało W końcu wszystko ustało, poczułam niesamowitą ulgę ale przerażenie nie minęło.Boję się spać Sama już nie wiem czy to był sen, czy się obudziłam, czułam jakby takie zawieszenie Czy ktoś przeżył coś takiego? Poczytałam trochę i dowiedziałam się, że to paraliż senny.

Nie wyśmiejcie mnie, ale przeraziło mnie to co wyczytałam

: " Według badań kulturoznawczych antropologów paraliż senny może odpowiadać w wierzeniach ludowych za pojawiający się w wielu kulturach motyw demona nocnego, który paraliżuje swoją ofiarę, czasem po to, by wykorzystać ją seksualnie (por. mara, sukub, inkub). "

Chyba zwariuję jak to się powtórzy Jestem starsznie strachliwa, powiedziałam o tym mamie, ale mnie wyśmiała

Edytowane przez Limaa
Czas edycji: 2013-09-23 o 11:54
Limaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując