|
Raczkowanie
|
Dot.: DIETA MONTIGNACA - kto sie przylacza?
Cytat:
Napisane przez Izulek72
TO wesele na wsi, więc na pewno będzie stół ze swojskimi wędlinami to może tam się zamelinuję.
Poza tym gorzej będzie w drodze do i z powrotem (ponad 600 km), o ile z domu mogę coś wziąć to z powrotem będzie trudno - chyba że kg kiełbasy zapakuję
Myślisz że w śledziach marynowanych (takich na wagę) jest cukier?
A z solonych to faktycznie można sałatkę wykombinować - kiszony ogórek, cebula, papryka ... co jeszcze można by?
|
Izulek
ale macie daleko na tę imprezę... wiejski stół da radę, super jest, popchniesz do tego jakimś ogórkiem kiszonym 
Ja na trasę wzięłam sobie paczuszkę kabanosów i pomidory - nie zepsuje się, może nawet w aucie leżeć a jak nie dasz rady nic skombinować masz jak znalazł
Ja pracuję w handlu i mam dostęp do etykiet, składów i nawet róznych danych jakościowych przejrzałam wszystkie jakie mamy w ofercie ( poza matiasami )- a jesteśmy dużą siecią - i rolmopsy i śledzie w zalewie estragonowej mają cukier w składzie.
Matiasy na pewno nie będą miały.
Może pomyślisz, że przesadzam, ale skoro już tyle mnie kosztuje wysiłku ta dieta w sensie przygotowania jedzenia to nie chcę zawalać efektów głupim śledziem.
Mi do sałatek śledziowych pasują jajka, ogórki, papryka, żółty ser, śmietana, cebulka 
---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------
o ta może być dobra i jest MM
Składniki:
35 dag śledzi (matiasy w oleju)
1 czerwona papryka (25 dag)
1 zielony ogórek (25 dag)
2 jajka
por
1 ząbek czosnku
6 łyżki śmietany 18%
3 łyżki musztardy
sól
pieprz
ostra papryka w proszku
Sposób przygotowania:
Śledzie opłukać i włożyć do zimnej wody na około 60 minut. Następnie wodę wylać, śledzie ponownie opłukać i pokroić w paski. Czerwoną paprykę i zielony ogórek (w skórce) pokroić w paski. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w grubą kostkę. Por pokroić w plasterki. Czosnek obrać i zmiażdżyć.
Do miski przełożyć śledzie, czerwoną paprykę, zielony ogórek, jajka, por i czosnek. Następnie dodać śmietanę i musztardę. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Przyprawić solą, pieprzem i ostrą papryką w proszku. Gotową sałatkę włożyć do lodówki na około 20 minut.
Smacznego.
---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------
menu
5,15 górskie, mleko, borówka
9,00 plaster upieczonej łopatki w piekarniku, dwa pomidory, cebula, oliwa, pół camemberta
15,00 dwa jajka sadzone z połówką camemberta, pół plasterka łopatki, pomidor, papryka, cebula
19,00 kapusta kiszona, cieciorka, pieczarki
pysznie było 
polecam
"Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość."
Edytowane przez sjeeny
Czas edycji: 2013-09-23 o 16:58
|