Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - DIETA MONTIGNACA - kto sie przylacza?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-09-23, 16:55   #1805
sjeeny
Raczkowanie

Dot.: DIETA MONTIGNACA - kto sie przylacza?

Cytat:
Napisane przez Izulek72 Pokaż wiadomość
TO wesele na wsi, więc na pewno będzie stół ze swojskimi wędlinami to może tam się zamelinuję.
Poza tym gorzej będzie w drodze do i z powrotem (ponad 600 km), o ile z domu mogę coś wziąć to z powrotem będzie trudno - chyba że kg kiełbasy zapakuję

Myślisz że w śledziach marynowanych (takich na wagę) jest cukier?
A z solonych to faktycznie można sałatkę wykombinować - kiszony ogórek, cebula, papryka ... co jeszcze można by?
Izulek
ale macie daleko na tę imprezę... wiejski stół da radę, super jest, popchniesz do tego jakimś ogórkiem kiszonym
Ja na trasę wzięłam sobie paczuszkę kabanosów i pomidory - nie zepsuje się, może nawet w aucie leżeć a jak nie dasz rady nic skombinować masz jak znalazł

Ja pracuję w handlu i mam dostęp do etykiet, składów i nawet róznych danych jakościowych przejrzałam wszystkie jakie mamy w ofercie ( poza matiasami )- a jesteśmy dużą siecią - i rolmopsy i śledzie w zalewie estragonowej mają cukier w składzie.
Matiasy na pewno nie będą miały.
Może pomyślisz, że przesadzam, ale skoro już tyle mnie kosztuje wysiłku ta dieta w sensie przygotowania jedzenia to nie chcę zawalać efektów głupim śledziem.
Mi do sałatek śledziowych pasują jajka, ogórki, papryka, żółty ser, śmietana, cebulka

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

o ta może być dobra i jest MM
Składniki:
35 dag śledzi (matiasy w oleju)
1 czerwona papryka (25 dag)
1 zielony ogórek (25 dag)
2 jajka
por
1 ząbek czosnku
6 łyżki śmietany 18%
3 łyżki musztardy
sól
pieprz
ostra papryka w proszku
Sposób przygotowania:
Śledzie opłukać i włożyć do zimnej wody na około 60 minut. Następnie wodę wylać, śledzie ponownie opłukać i pokroić w paski. Czerwoną paprykę i zielony ogórek (w skórce) pokroić w paski. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w grubą kostkę. Por pokroić w plasterki. Czosnek obrać i zmiażdżyć.

Do miski przełożyć śledzie, czerwoną paprykę, zielony ogórek, jajka, por i czosnek. Następnie dodać śmietanę i musztardę. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Przyprawić solą, pieprzem i ostrą papryką w proszku. Gotową sałatkę włożyć do lodówki na około 20 minut.

Smacznego.

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

menu
5,15 górskie, mleko, borówka
9,00 plaster upieczonej łopatki w piekarniku, dwa pomidory, cebula, oliwa, pół camemberta
15,00 dwa jajka sadzone z połówką camemberta, pół plasterka łopatki, pomidor, papryka, cebula
19,00 kapusta kiszona, cieciorka, pieczarki

pysznie było

polecam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pobrane.jpg (11,3 KB, 5 załadowań)
"Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość."

Edytowane przez sjeeny
Czas edycji: 2013-09-23 o 16:58
sjeeny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując