Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dzieciaków se narobili...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-09-25, 14:12   #28
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Dzieciaków se narobili...

Cytat:
Napisane przez Brenda Pokaż wiadomość
Dlaczego odbiera się ludziom moc nadawania życiu jakiegoś sensu.
Czyli rozumiem, że oni nie mieli sensu życia dopóki nie narobili sobie szesnaściorga dzieci? Nie przesadzajmy, można mieć 2, 3, 5 dzieci, jeśli nas na to STAĆ - zarówno finansowo i emocjonalnie.
Wątpię żeby dzieci wychowywane przez starsze rodzeństwo, bo rodzice nie mają czasu, miały zaspokojone wszystkie potrzeby emocjonalne.
I dzieci, które były świadkiem robienia sobie kolejnej np. szóstki dzieci w tym samym POKOJU.

Cytat:
Lepiej żeby zabili dzieci?
Bo już nie ma wypośrodkowania? Od razu zabijać trzeba? NIE, nie lepiej żeby zabili. Lepiej żeby MYŚLELI, zamiast naparzać się jak króliki i po prostu żeby się zabezpieczali.

Cytat:
Nie radzą sobie to proszą o pomoc.
Ale nie radzą sobie na swoje własne życzenie. Nie spotkała ich tragedia, problemy, klęska żywiołowa. To skutek ich głupoty, bo nie stać ich na tyle dzieci, a mamusia radośnie się śmieje, że 'hahahaha, co rok prorok'. No dowcip roku normalnie.

Cytat:
Nie rozumiem skąd w ludziach tyle zawiści
Jakiej zawiści? A czego tu zazdrościć? Braku rozumu i myślenia?

Cytat:
i barku jakichkolwiek chęci do pomocy innym.
Tak, bo nie widzę powodu, dlaczego ja mam ciężko pracować żeby coś w życiu mieć, a inni co roku mają nowe dziecko i postawę DAJ. A dostają potrzebne rzeczy z pieniędzy innych ludzi.

Cytat:
Najlepiej jak inni mają gorzej od nas samych, wtedy jesteśmy szczęsliwi:/
No akurat nie, bo ja się bardzo cieszę, jak ktoś ma lepiej i mu się powodzi. A oni mają gorzej NA WŁASNE ŻYCZENIE.

To się nazywa wyuczona bezradność - polecam poczytać w literaturze dot. pomocy społecznej, bardzo powszechne zjawisko.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując