Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-09-25, 22:07   #2783
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
JAk ja uznam że potrzebne to kupię i nie będzie miał nic do gadania. Trzeba to kupuję. Wszystkie rzeczy małej ja kupowałam bez konsultacji z nim oprócz wózka, łóżeczka i fotelik on wybierał.

Ja daję smoka ale i ręce pozwolę possać. Podobno to cofa odruch wymiotny
Ale mama mi ostatnio powiedziała, że ja pójdzie np do szkoły to smoka jej mogę zabrać, a ręki już nie zabiorę...
Dokladnie raczki w buzi to taki etap a smok niestety ale dzieci miewaja silny odruch ssania i bez smoczka ani rusz abwnpore zabrany nie robi krzywdy

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Byłam w lumpki i upolowalam 3 czapki zimowe
I taki komplecik

brawo super

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
taki teraz okres, że o katarek nie trudno. Nie martw się, Nelcia będzie piła Twoje mleczko i przeciwciała więc szybko to zwalczy
co do kupy, to podobnie jak było u nas. Ale może jak dzieci starsze to ta dojrzałość jelit tak się objawia..
Zauważyłam że W. robi teraz mniej kup i ciągle sadzi śmierdzące bąki. Wczoraj mieliśmy big kupala z rana i od tamtej pory nic a nic. Czekamy dalej na niespodziankę

jak Ty to ogarniasz
Nasz to czasem po 2 h aktywności jest już zmęczony, a maksymalnie wytrzymuje tak 4-6h

zdolniacha

już doczytałam co się stało. Biedaczek...

ja nie zabraniałam i nie zabraniam mu ssania paluszków, bo wiem że nie wolno.. ale wolę mu je zastąpić smoczkiem..
2.a jesteś pewna że te kupki są nieprawidłowe ? u nas też bywały takie kupki

ja też. Przewijałam w wózku (dobrze, że mamy dużą gondolę )
przewijałam na siedzeniach w samochodzi,
przewijałam w bagażniku (to normalnie luksus mamy kombi )

no właśnie z tymi smoczkami trzeba rozsądnie.. ja też unikałam smoka, mały nadal jeszcze średnio go trzyma.. ale czasem jednak smoczek bardzo nam pomaga.. zwłaszcza jak się kręci w łóżeczku przed zaśnięciem.. dostaje smoka, chwilę possie i odlatuje. Później mu zabieram smoka, albo sam wypluwa.
Kiedyś smoczek zastępowałam piersią, ale teraz Wiktor się buntuje. Tak jakby mówił: : "cholera.. co jest.. jestem już przejedzony, a tu ciągle leci mleczko. Ja chcę tylko sobie possać"

mi się wydaje, że jednak wełna lepiej grzeje
A jakiego tego smoka polecasz dokłądnie ? też słyszałam, że NUK jest dobry

o proszę jaki dobry patent. A ja tu czytam artykuły i świruję jak tu ugryźć ten problem...

cudne wiadomości. Wszyscy jesteśmy dumni z Florka !!! Nasz Mały Wielki Chłopczyk

Ciekawe jak Cynamonek i Cynamoniątko

jak lize i wsadza paluszki to jestnok jak ssac je zaczyna to wtedy smoczek lepiej

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
nosidło hm nie wiem jak mogę pomóc ale czekam na info

16 h bez snu? mnie przeraża jak młody nie śpi 3h bo się naczytałam, że tkai malec to może max 2 h ciągnąc
pocieszyłaś mnie, że nie jest taki zły

my mamy kilka i najbardziej lubię avent soothe (ah ten widok buzi ssaka od środka:P) i dynamiczny lovi
używam tylko do usypiania i to nie zawsze, jak zasnie to mu wypada

ja czytałam, że palec lepszy, bo dziekco samo przestanie ssać kciuk do 5 roku życia i do tego czasu nie wpłynie to na zgryz i potrafi się smao uspokajać
i że jeśli dziecko jest w stanie już samo włożyć smoczek to ono przejmuje kontrolę tym samym rodzic ją traci i zaczyna się uzależnienie

brawa dla florka

wygrałam dzisiaj w kinie zegarek stojący na wodę wlewa się wodę i pokazuje czas, nie pytajcie jak bo nie ogarniam
byłysmy z Hump też na Zawadzkiej, bardzo fajnie było, ciekawie mówiła, a młody jak młody padł o 18.30 już na nocne spanie i musiałam go budzić na witaminki i mycie, nie miałam serca go wsadzić do wanienki więc ma drugi dzień brudasa

lecę ćwiczyć !
Looo matko co to za teoria od kiedy dziecoo roczne czy 2-letnie przejmuje kontrole fakt chce smoczek bo sie przyzwyczail ale tobty nadal decydujesz czy go dostanie i kiedy zakonczyc uzywanie go...
Kciuk do 5 roku zycia :banghead:
I sie oduczy hehe moze i sie oduczy ale watpie a napewno nie bedzie mial wyksztalconego aparatu mowy napisala juz ktoras z mam ze zawsze latwiej zabrac smoczek niz kciuk i nad smoczkiem panuje rodzic a nad kciukiem dziecko

M i D spia jutro wyzwanie "TESCIOWA"
Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora