Wątek
:
Składy kosmetyków - pomoc w ich rozszyfrowywaniu
Podgląd pojedynczej wiadomości
2007-05-08, 03:28
#
900
CzarnyElf
Zakorzenienie
Dot.: ZBIORCZY:Składy kosmetyków - pomoc w ich rozszyfrowywaniu
Cytat:
Napisane przez
L_V
Elfie, wiem o Twoich problemach - czytałam także Twój wpis w wątku o cerach problematycznych. I szczerze mówiąc mam teraz problem co Co doradzić, bo aż trochę się boję.
Z całą pewnością nie polecę Ci Aquanilu - bo chociaż skład krótki, to siedzi tam mnóstwo emolientów, które pewnie pozapychały by Ci skórę, a jeszcze jest i benzyl alcohol oraz SLS.
Najlepiej prezentuje się woda Nuxa - nie widzę tam nic szkodliwego, ale nie jestem w stanie przewidzieć reakcji Twojej cery. Produkt cerave tez jest interesujący, są tam co prawda emolienty, no ale przecież czymś musisz nawilżać skórę....
Elfie, a myślałaś aby własnoręcznie ukręcić sobie jakiś olejek myjący??
Dziekuje za odpowiedz
Co do krecenia olejkow-no wlasnie -jestem leniwa no i chyba zupelne beztalencie jezeli codzi o takie rzeczy-pewnie przez nieuwage dodalabym skladnik w zlych proporcjach i wypalilo by mi buzie albo cos w tym stylu
No ale pewnie bede musiala sama sobie cos ukrecic-jak nic z kupnych rzeczy nie pomoze.
Na razie myje twarz sama woda(zalozylam sobie filtr na prysznic)-sciagniecia nie zauwazylam w domu-tylko jak jestem w pracy to mi strasznie tam twarz wususza-niewiem dlaczego ale strasznie sucho jest tam gdzie pracuje-caly czas musze kremowac rece-a wody to wypilam dziasiaj w pracy z 6 litrow
A twarz nadal sucha-ale tylko w pracy- w domu mam normalna.Teraz jak sie zastanawiam to moje problemy z cera zaczely sie jak zaczelam pracowac-wczesniej mialam cere w miare ok.
Zastanowie sie nad tym Nuxe(troche drogi-ale jak bedzie dzialal to warto) poszukam tez cerave u mnie w drugstore.
Dziekuje
CzarnyElf
Pokaż profil użytkownika
Wyślij prywatną wiadomość do CzarnyElf
Znajdź więcej postów CzarnyElf