Dot.: Pogubilam sie! Prosze o pomysly na kuracje - filtry i kwasy
Myślę, że lepszy jest porządnie nawilżający krem np. ze skutecznym mocznikiem. A zapobiegawczo na zmarszczki to retinoidy, czyli mocny kaliber.[/quote]
W takim razie zabieram sie za kupno Xerial 5 lub Physiogel - tez slyszalam o nim duzo dobrego. Zgadzacie sie ze mna? Zamierzam robic tak:
- rano tonik i pozniej emulsja awene 50+ - i tu pytanie,czy moge pozniej nalozyc jakis krem brazujacy np. olay every day sunshine?
- wieczorem tonik i xerial 5 lub physiogel
-ewentualnie co drugi,trzeci wieczor effaclar k,ale nie wiem,czy nie poczekam z tym do jesieni
- dwa razy w tygodniu peeling i maseczka - chodze dwa razy w tygodniu na basen,co wysusza moja skore i wlasnie w tych dniach bede nakladala maseczki
- oprocz tego rano i wieczorem kremik pod oczy-na razie mam ziaji kozie mleko,nie chcialam atakowac czyms mocniejszym,ale jezeli nie mam sie czego bac,to prosze o rade co do innego
I teraz te retinoidy. Moja kosmetyczka tez cos o nich wspomniala,ale jakos zapomialam zapytac o konkretne kremy. Co polecacie? I czy smarowac nimi tylko te miejsca,w ktorych juz sa zmarszczki ?
|