2007-05-08, 12:36
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Trądzik
tabletki miałam przepisywane po 10 sztuk, byłam(jestem) pod opieką lekarza cały czas. zażywałam je po obiedzie, ale nie codziennie.np.1-1-0-1-0-1-0-1-1-0-1-0-1-1-0-1.
1- oznacza wzięcie tabletki
0- dzień bez pigułki
zadnych skutków ubocznych nie zauważłam, no oprócz bardzo suchych warg, po prostu trzeba je ciągle balsamem czy inna odzywka nawilzac.
nie mozna byc w ciąży ani zajsc w ciąze podczas kuracji.
no co wiecej
miałam do tego skinoren na dzien, i na noc differin - ale mi nie słuzył bardzo mnie skóra piekła, i mi dermatolog zmienił na retin-a -te były na noc.z czasem uzywałm na noc na przemian skonoren i retin, aha niestety po tych maściach łuszczy sie skóra na twarzy, w niektóre dni było troche ciężko ale da sie przezyc. zadnego innego kremu miałam nie uzywać niz skinoren,zresztą on w zupełności wystarczał. no i trzeba zmienic zel do twarzy: z rtakiego do skóry przetłuszczającej się , na nawilżający 
jak pisałam juz ja zjadłam 70 tabletek. ale naprawde warto, jak narazie wszystko dobrze.teraz jem wit.a+e.zobaczymy jak bedzie. mam nadzieje ze to juz mi nie wróci. zresztą pani dermatolog powiedziała ze sie nie wraca.
|
|
|