2013-09-29, 12:47
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Aaa, znajdzcie mi wózek Bo zeswiruje po prostu.
Warunki brzegowe:
1) Cena do 3000 (juz z fotelikiem) jesli sprawdzi się i jako wózek głęboki, i jako spacerowka. Jesli wielkie bydle, którego nie będę chciała używać długo jako spacerowki to raczej nie wiecej niz 2000, a im mniej tym lepiej.
2) Kola muszą dać radę w śniegu choć trochę.
3) Ma się łatwo składać i nie zajmować duzo miejsca w bagażniku - waga nie jest tak istotna.
4) Ma byc ładny i zwrotny
Na razie moimi typami są:
1) Teutonia Cosmo - mozemy kupić od znajomych znajomych prawie nieuzywaną. Chca 2200 za cały komplet (z bazą) pewnie da się zejść ze 400 złotych. Ale: to jest wielka kobyla, boje do naszego bagażnika leeedwo się zmieści (raczej trzeba bedzie dopychac kolanem ). Do tego fotelik jest "wozkowy" i mimo bardzo dobrych testów zbiera raczej słabe opinie (ze niewygodny w obsłudze, ciężki itp)
2) Navigton Cadet - nowy za około 2400. Mam wątpliwości do co przednich kółek, nie mam pojęcia czy dadzą radę zimą. Za to składa się do idealnych rozmiarów.
3) Baby Jogger Elite - nowy w okolicach 2400. Łatwo skladalny, chyba da radę w każdym terenie, tylko te 3 koła...
Macie juz jakieś swoje typy wozkowe? Podrzuccie cos, bo moj instynkt wzięcia gniazda nie daje mi spać
|
|
|