Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Początkujące włosomaniaczki :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-09-30, 14:45   #4858
Paulinka675
Zakorzenienie

Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Napisane przez KatarzynaAnnaRoza Pokaż wiadomość
Na końcówki na całą noc nakładam oliwkę babydream, bądź olej ze słodkich migdałów. Myję szamponem baby dream, bądź tiomotei moc i blask. Na skórę głowy nakładam maskę na androgenowe wypadanie włosów z seboradin ( Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Panax Ginseng Root Extract, Arginine, Acetyl Tyrosine, Artocum Majus Root Extract Hydrolyzed Soy Protein, Polyquaternium-11,Dimethicone Copolyol, Calcium Panthotenate, Zinc Gluconate, Niacinamide, Omithine Hcl, Citruline, Glucosamine Hcl, Biotin, Glycerin, Lecithine, Sorbitol, Xanthan Gum, Hammamelis Virginiana Extract, Diathomeaceous Earth, Disodium EDTA, Tocopheryl Acetate, Gyceryl Linoleate, Rethyl Palmitate, Panthenol, Phenaxyetanol, Methylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, Parfum, Jojoba Oil, Citric Acid)
a na całość nivea long repair naprzemiennie z Garnier A&K.
Następnie po odciśnięciu nadmiaru wody pieluchą tetrową, nakladam joanna len i rumianek b/s. Przed suszeniem wcieram jedwab w końcówki John Frieda. Suszę średnim nawiewem. Farbuję tylko odrost. Wellaton na poziomie 12.

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

5 lat temu używałam odżywki miód Tiomotei i jak przychodziłam do fryzjerki na podcięcie co dwa miesiące to ona pytała czego używam, bo nie ma co obcinać.
Taki znalazłam sklad:Poprzedni produktNastępny produktTimotei,
Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Dimethiconol, Paraffin, Cetrimonium Chloride, Glyceryl Stearate, Parfum, Phenoxyethanol, TEA-Dodecylbenzenesulfonate, Mel, Acetum, Citric Acid, Sodium Hyaluronate, CI 16255, CI 47005

Może te składniki służą moim włosom?
Ta odżywka timotei to jedyne co mogła zrobić to zabezpieczyć włosy ze względu na obecność silikonu, nic ciekawego w niej nie ma

to co zniszczyłaś prostownicą to niestety będzie się łamać dalej, ja jej skutki widziałam przez co najmniej rok mimo pielęgnacji, włos naruszony taką temperaturą jest znacznie osłabiony i musisz czekać aż odrośnie, to co zniszczone i połamane radzę ściąć bo i tak tego nie naprawisz a uszkodzenie pójdzie w górę, szkoda tylko masek i odżywek

long repair i garniek a&k to za słaba pielęgnacja

używałaś prostownicy zatem jakie masz włosy fale czy krecone?

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora